Aktywne Wpisy

LuznaPusi +1
chodzi mi po głowie ostatnio, żeby pójść pierwszy raz na dive tylko kurde jakoś dziwny koncept xd
no i chciałbym tylko loda bez ruchania, ale jak sobie pomyślę, że miałbym powiedzieć "dzien dobry pani prostytutko ja chciałbym tylko loda, bo r----c mi sie nie chce" to jakoś dziwny vibe
no i chciałbym tylko loda bez ruchania, ale jak sobie pomyślę, że miałbym powiedzieć "dzien dobry pani prostytutko ja chciałbym tylko loda, bo r----c mi sie nie chce" to jakoś dziwny vibe

DOBREJ NOCY, WY PAJĘCZAKI Z PODGROMADY ROZTOCZY.
źródło: 1000702741
Pobierz

W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
96 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
103 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
11 osób zmarło w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyło.
Czyli w trakcie wakacji w 107 wypadkach zginęło w sumie 114 osób.
W poprzednich latach statystyki po 23. dniu wakacji wyglądały następująco:
Rok temu (wakacje 2025):
7 wypadków / 7 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
115 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
118 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
2 lata temu (wakacje 2024):
3 wypadki / 3 ofiary śmiertelne w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
140 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
147 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji
Ponadto z wczoraj:
479 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - w ciągu ostatniej doby, co daje
6.788 zatrzymanych kierujących po spożyciu alkoholu - od początku wakacji
81 wypadków drogowych w ciągu ostatniej doby, co daje
1.608 wypadków drogowych od początku wakacji
89 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby, co daje
1.858 rannych w wypadkach od początku wakacji
Utonięcia:
2 utonięcia w ciągu ostatniej doby
50 utonięć od początku wakacji
UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze
źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach
-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę.
buycoffee.to/salido Dziękuję!
#smiertelnewypadki
źródło: 1-479086-14
Pobierz1. Kujawsko-pomorskie. Wypadek na DK91 w miejscowości Brzoza pod Toruniem. Tutaj link. Ok. godz. 3.30 służby zostały wezwane do miejscowości Brzoza, gdzie z jezdni wypadło osobowe BMW. Ze wstępnych ustaleń policjantów, którzy pracowali na miejscu wynika, że 21-letni mężczyzna, kierujący osobowym BMW, najechał na leżące na jezdni drzewo. W wypadku śmierć na miejscu poniosła 19-letnia pasażerka samochodu. 21-letni kierowca i 19-letni pasażer z obrażeniami ciała zostali
źródło: FB_KM_PSP_TORUŃ_19072026
PobierzWypadki - łącznie 96 po 23. dniu wakacji
• W. mazowieckie 20
• W. wielkopolskie 12
To tyle że bmw mają tylny napęd i nie ma za bardzo innych marek które można kupić relatywnie tanio, więc wypadki czy kolizje z ich udziałem muszą być większe, bo są kupowane do świrowania, a w tym przypadku drzewo leżało na drodze i typ nie zauważył w porę.
a że media i przekazywanie informacji opiera się kliknięciach i
@Salido: Trochę wygląda to tak jakby ciężarówka stała/toczyła się w momencie gdy osobówka wjechała w naczepę. No chyba, że to zdjęcie już po tym jak straż zmiotła fragmenty auta.
fot. J Udała KP PSP Środa Ślaskahttps://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid03DUHoSSJRnq3vt4tH8S2GEq9Scbg5x51uSsT7kGggrC89Q3vH2xmHRPKspDUqWMhl&id=100090113102185
źródło: il20260718_972077021_xlarge
Pobierz@tico_bot: może poprostu jest bieda w wyborze aut RWD?
Jak się pisze SMS-y to się nie zapier*ala.
Kierowcy BMW oficjalnie najgorsi na drogach? Tak wynika z analizy Autoblog.
Badanie objęło kierowców 30 popularnych marek samochodów i uwzględniało wszystkie najczęstsze wykroczenia: wypadki, przekroczenia prędkości, jazdę pod wpływem alkoholu oraz inne naruszenia przepisów.
Niechlubne pierwsze miejsce zajęli właściciele BMW - odnotowano 44,9 incydentu na tysiąc kierowców. Na kolejnych pozycjach znaleźli się kierowcy RAM (44,7)
Komentarz usunięty przez autora
Do tego wyjątkowo często przyciągają młodych kierowców oraz mają średnio znacznie mocniejsze silniki, niż auta innych marek w związku z czym automatycznie musi być w statystyce więcej poważnych wypadków z udziałem właśnie tej marki
Raczej wrażenie. Popełnilem coś takiego rok temu.
Zaliczyłem auta z wpisów @Salido
https://wykop.pl/wpis/82916147/minal-66-z-66-dzien-wakacji-koniec-wakacji-2025-w-/strona/2#287013089
Podsumowanie wakacji 2025.
Podział na marki
@Bad_Sector: gdyby jechał wolniej to pewnie by przeżyła