Aktywne Wpisy

snorli12 +204
To jest niesamowite jak zmieniła się moda w ciągu 10 lat, jakby 10 lat temu dziewczyny na studiach w szkole tak się ubrały wyglądały by na odmiencow a teraz wszystkie wyglądają jak raper w latach 90 tych xdd Skąd ta moda się wzięła? Z jakiegoś serialu, piosenkarek?
#plodnajulka #logikarozowychpaskow #modadamska #ubrania #studbaza #licbaza #ubrania #pytanie
#plodnajulka #logikarozowychpaskow #modadamska #ubrania #studbaza #licbaza #ubrania #pytanie

Właśnie czytam komcie pod nowym filmem Gonciarza w którym się tłumaczy. A tam się dowiaduję, że 29 latka nadal jest nieświadomym dzieckiem który ma nierozwinięty mózg XD
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill
#gonciarz #grooming #bekazrozowychpaskow #logikarozowychpaskow #blackpill

Za to #patologiazewsi to zjawisko nagminne.
Przykład słoików.
Jeśli ktoś z miast takich jak #warszawa #krakow #poznan #wroclaw #trojmiasto #gdansk #gdynia #sopot #szczecin przeprowadzi się żeby zamieszkać w innym mieście to będzie się przeważnie zachowywał normalnie, jak człowiek.
Zna zasady panujące w mieście.
Umie się poruszać po chodniku, nie tarasuje ruchu w centrach handlowych.
Wie żeby stać po prawej stronie schodów ruchomych. Wie jak się ustawiać w komunikacji miejskiej, wychodzi na przystanku, żeby innym ułatwić wysiadanie.
Nie dziękuje za wspólny przejazd windą (za cholerę nie wiem, skąd to się wzieło i czemu to ma slużyć).
Ok, niektórzy takiej osobie zarzucą, że jest mniej kontaktowa, może arogancka. Nie wiem, nie miałem problemów z tym. To, że ktoś nie jest kontaktowy jak na HEHE wiosce gdzie każdy z każdym się zna nie znaczy, że jest aroganckim gburem.
Tymczasem ludzie ze wsi...
Palą na przystankach, palą na przejściach dla pieszych (za to powinna być kara chłosty). Nie potrafią się poruszać w zgiełku. Jeżdzą rowerem na przejściu dla pieszych.
Dlatego apeluję. Ludzie z wiosek, jeśli nie macie zamiaru dostosowywać się do miejskiego życia to zostańcie u siebie, by żyło się lepiej.
Z fartem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gorzkiezale #przemyslenia #takaprawda
Emigrant
EMIGRANT
@ipkis123: i tu cie zaskocze, bo zawsze mowie dzien dobry, dziekuje, do widzenia.
@sadamz: xD
@Krs90: @nicari: pudło, nie jestem z Warszawy. Obecnie tu chwilowo mieszkam, ale nie jestem z Warszawy.
Komentarz usunięty przez autora
@LurkerEmigrant:
Błaźnisz się.
A z windą to niezły strzał w kolano. "Dziękuję" w windzie mówią tylko warszawiacy. Bierze się to z tego, że w Warszawie była pierwsza winda w Polsce (Pałac Kultury i Nauki). Windę obsługiwał pan, który woził gości po poszczególnych piętrach. Na pożegnanie dziękowano mu za wciskanie guzików w windzie.
@LurkerEmigrant: serio ktoś tak robi (✌ ゚ ∀ ゚)☞?
(wychowany w bloku)
@LurkerEmigrant: w głowie się nie mieści, że można być dla kogoś bezinteresownie miłym ;)
Also, spotkałem się z tym kilka razy i za każdym razem pytałem się skąd taka osoba jest :)
I zawsze była odpowiedź, że z Warszawy (będąc we Wro koleś też tak mi odpowiedział)
więc nie wydaje mi się żeby to była domena ludzi ze wsi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LurkerEmigrant: Akurat to wynika z savoir-vivre.
@LurkerEmigrant: takie rzeczy tylko w Warszawie, gdzie każdemu się spieszy.
A potem piszesz że Kraków to wieś. Zdecyduj się, bo to strzał w stopę