Wpis z mikrobloga

@SOLGAZ: Prawda jest taka, że gdyby nie "śmieszne" obrazki na wykopie, które są Waszym dziełem to raczej nikt by o Was nie słyszał. Serio. O waszych kuchenkach dowiedziałam się z wykopu. I to ma być mistrzostwo marketingu? Zrobienie sobie zdjęcia z jakimś celebrytą w danej chwili "popularnym" na wykopie z dopiskiem "SOLGAZ ZAJEBISTE PŁYTY BEZ PŁOMIENIA BULWO"? Co więcej, spośród pytanych znajomych NIKT nie wymienił Was jako producenta płyt/kuchenek.
  • Odpowiedz
kompletne bzdury.


1. Nie ma tłustych osadów bo gaz spala się w 800 C zamiast 400-450. Doczytaj proszę o trudnopalnych składnikach gazu jak parafina i dopiero bierz się za wypowiedź :)

2. Oszczędność to 30-50%, sprawdź opinie na facebooku, testy agdlab, onetu i inne.

3. Płyta nagrzewa się i stygnie trochę szybciej niż ta elektryczna. Jeżeli tam "zabawa" ci nie przeszkadza to tu tym bardziej.

4. Ceramika jest taka sama jak w plyytach indukcyjnych najlepszych producentów.
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: Biały ogień ma temperaturę w okolicach 1200 stopni. Potrzeba duuuużo tlenu, żeby taką temperaturę uzyskać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja nikomu nie żałuję, żeby kupował Wasze płyty. Życzę Wam z całego serca wzrostu sprzedaży.

Ale nie róbcie k---y z logiki i ludzi w balona. Ja i tak zostanę przy standardowej kuchence z piekarnikiem bo mam ją na raty i będę spłacał do 2019 roku (
  • Odpowiedz
  • 47
@SOLGAZ o s-------n...kiedy miecze świetlne?( ͡° ͜ʖ ͡°) mechanizm kuchenki SOLGAZ zminimalizować w kształt rękojeści i mamy miecz plazmowy bez płomienia! Jestem pierwszym klientem jak to powstanie (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Freakz: tak, z trudnopalnych składników gazu, które nie są w stanie dopalić się w zbyt niskiej temperaturze. Gaz naturalnie jest bezwonny i dodaje się do niego różne substancje zapachowe które nie spalają się w zwykłej kuchence.
  • Odpowiedz
Gaz naturalnie jest bezwonny i dodaje się do niego różne substancje zapachowe które nie spalają się w zwykłej kuchence.


@SOLGAZ: i znowu głupota, to co wydziela się po spalaniu gazu to wynik niecałkowitego spalania ale nie... substancji zapachowych (lol...) tylko po prostu zanieczyszczeń naturalnych jak i technologicznych. Jednak za cały ten szlam głównie odpowiadają pentany i węglowodory nienasycone. Ty naprawdę wykopków masz za debili.
  • Odpowiedz
@Login_login: dobra niedowiarku więc po kolei :)

Różnica w ilości gazu zużywanego podczas gotowania na kuchni z palnikami płomieniowymi i takiej z palnikami katalicznymi jest łatwa do zauważenia, bo wynosi ok. 30–50 proc., co sprawdziliśmy.

http://agdlab.pl/testy/SOLGAZ.ceramiczna.plyta.gazowa.test,3355/4

Jest rozwiązaniem bardzo oszczędnym, a jednocześnie bezpiecznym. Zaprojektowano ją w ten sposób, żeby oferowała maksymalną wydajność przy minimalnym
  • Odpowiedz
@SOLGAZ: Fajnie, jakiś tam teścik w domowych warunkach bez podania żadnej metodologii. I jeszcze fajniejsze opinie na facebooku po jeszcze bardziej profesjonalnych pomiarach (butla starczyła mi na miesiąc a teraz na 30 dni). My tu pytamy się o rzetelne, potwierdzone atestem testy. Idźcie ze swoją płytą do Instytutu Nafty i Gazu, niech oni zrobią porówanie. Póki co to Twoje informacje to albo amatorskie testy albo subiektywna ocena. Jak ktoś wydał
  • Odpowiedz
  • 3
co ma certyfikat CE do temperatury spalania? xD Panie Biel, ogarnij się pan


@lucku: widziales kiedykolwiek sprawozdanie z badan INiG do CE?
Chyba nie ;)
  • Odpowiedz