Aktywne Wpisy

PoItergeist +153
Viado +38
Patrząc na to co odawala ostatnio UE jestem coraz częściej przekonany że polexit jest konieczny. A jeszcze w 2019 uważałem że UE to najlepsze co nas spotkało. Ale to co się zaczęło odwalać w 2020 to był kubeł zimnej wody. UE szczycąca się wolnością osobistą nie miała problemu z tym żeby jej obywatele byli dyskryminowani z powodu odmówienia przyjęcia produktu amerykańskiej korporacji. Teraz okazuje się że chcą wprowadzić CDBC, zlikwidować gotówkę, walczyć

⫵programowanie ⫵java #warszawa #zarobki #pracbaza
Krotko o mnie: rok doświadczenia branży BI (głównie SQL), jednakże cały czas uczyłem się po godzinach javy (kilka własnych projektów na githubie - 2 webowe systemy (spring mvc, spring data, spring security, hibernate + pomniejsze aplikacje np. w javaFx). Następnie 8 miesięcy doświadczenia jako software developer (głównie java, troche devops). I tutaj jest problem - projekty które robie w pracy nie są zbyt wymagające + nie mam code review.
Z racji że się mocno wkręciłem w te technologie to dodatkowo w domu sporo się ucze (szlifuje mocno api Javy SE, o JVMie, o GC troche czytam, + kolejny własny projekt z użyciem springa). Umiem się poruszać po linuxie, znam gita, svna, jenkinsa. Bardzo dużo nagrań z prelekcji oglądam i przeczytałem topowe ksiązki (np. czysty kod, java effective) - i myślę że stosuję sie do praktych w nich opisanych. Sporo blogów czytam i też staram się wykorzystywać rady od bardziej doświadczonych blogerów. Generalnie planuje jeszcze ogarnąć technologie zahaczające o big data (cassandra i jakis message broker - np. active mq) i szukać nowej pracy w Warszawie (obecnie inne spore miasto). Jakiej stawki netto na miesiac mogę się spodziewać?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Czekam na komentarze typu ,,7-8k netto na start, a po roku 12 000zł."
Jak smutne musi być zderzenie z rzeczywistością po opuszczenia wirtualnego świata kreowanego przez #!$%@? użytkowników tego portalu.
Realnie zarobisz 2,2k netto max.