Aktywne Wpisy

Clefairy +34
Tak widzę ludzi co mają ból d--y o brak gier na przestarzałych płytach - sfrustrowani 35-40 latkowie, którzy aby poczuć, że coś posiadają muszą to sobie wcisnąć na zapomnianą zakurzoną półkę.
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
źródło: 5851
Pobierz
elena-mary +424

ok jak na tym wspanialym systemie, lepszym od windowsa, wlacza sie internet? tak zeby dzialal tez z zewnetrza siecia. tutaj dokladnie to opisalem w czym problem http://unix.stackexchange.com/questions/330292/traceroute-works-very-slowly-but-internet-doesnt-work#
opensuse zainstalowany na vmware.
teraz probuje zainstalowac ten program do sledzenia pakietow mtr. shared folders nie dzialaja, na 4 plytach iso od opensuse nie moglem znalezc mtr, ale udalo sie mimo bledow przy instalacji, zainstalowac vmware tools i moge teraz kopiowac i wklejac pliki miedzy systemami. teraz to probuje odpakowac bo jest zapakowane w .tar.xz (plik 48.9 kb xD) i do tego. xz chyba tez trzeba miec osobny program ahahaha.
czy moze cos w routerze jest zle ustawione i blokuje?
źródło: comment_g8SV5QU0RwFai9z0iz1nycP4E62RkUyy.jpg
Pobierz@SmugglerFan: sądzisz że taka złośliwa ironia pomoże ci uzyskać wartościowe informację o systemie z którego pewnie pierwszy raz korzystasz?
Ten linux w ogóle ogarnia interfejs sieciowy od vmware, w sensie rozpoznaje go prawidłowo?
Zaraz zobaczę z tymi interfejsami.
źródło: comment_k8cvhDAxNmYK5jfBk2C2nHkFJk5RDRLR.jpg
Pobierzz siecia lokalna sie laczy. ustawilem adres statyczny 192.168.1.100 (na dhcp tez sie z internetem nie laczy).
źródło: comment_bQifkaXsNsGnNQQgnux7w1qNrT5jjAWF.jpg
Pobierz