Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +663
Po 3 latach nie ma doslownie zadnego pozytywnego zastosowania AI, zamiast tego mamy:
- wywalone w kosmos ceny RAM,
- wiecej fejkow i scamow,
- coraz wiecej zwolnien
#ai #praca #takaprawda #technologia #pracait
- wywalone w kosmos ceny RAM,
- wiecej fejkow i scamow,
- coraz wiecej zwolnien
#ai #praca #takaprawda #technologia #pracait

PanMaglev +49
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

System działa od 2014: http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,do-metra-z-wejsciowka-br-kto-moze-skorzystac,142357.html
Nasuwa się pytanie: po co w takim razie są w ogóle te bramki?
Zliczanie ruchu? - to można rozwiązać łatwiej i nie tworzyć wąskiego gardła w szczycie.
Kasownik przecież nie musi mieć formy bramki.
Doprawdy nie rozumiem.
#warszawa #metro #komunikacjamiejska #slowpoke
Komentarz usunięty przez autora
Ale faktycznie, są o wiele lepsze sposoby zliczania ruchu, nie inwazyjne. Przypuszczam że szkoda im kasy na przebudowę.
źródło: comment_QNVYGEaboxDH5auM4f9T2kSbYKr69xjY.jpg
Pobierz@piotrekkk2: domyślam się, niemniej linia 2 nie wymagała przebudowy tylko wdrożenia od razu czegoś sensowniejszego. Ponadto obstawiam, że serwisowanie bramek kosztuje więcej niż innych systemów zliczania.
Tak, czy inaczej, dla mnie bramki z darmowym kluczem do nich przed wejściem są abstrakcją na miarę Barei.
Do mnie przemawia w jakimś stopniu argument o utrzymywaniu porządku w strefie biletowej. Metro jest jednak dość specyficzne pod względem bezpieczeństwa, im mniej osób niebędących pasażerami na peronie, tym lepiej. Do tego kontrola biletów w strefie jest jednak łatwiejsza, trudniej oddalić się komuś
@kokosanki: ale teraz tam można wejść bez problemu nie płacąc i powodując "nieporządek". Kara za przebywanie na peronie bez biletu nie jest przecież zależna od bramki do której masz darmowy klucz przed nią. Chodzi mi jedynie o absurd bramek gdy otwierasz je bez problemu. W takim wypadku wystarczy jasno oznaczona strefa biletowana.