Wpis z mikrobloga

@zieju94: ja raczej szukałem odpowiednika porannego biegania. Chciałem chodzić codziennie zaraz po otwarciu 6:45 popływać przez 30-45 minut w celu rozgrzania organizmu. Tak, żeby mieć energie na cały dzień
  • Odpowiedz
@domenacom: 45min-1h to zależy ile możesz czasu wygospodarować. Ważne jest to, żeby nie januszyć w tej w wodzie, tylko przez ten czas pływać. Polecam również, zaraz po wyjściu z basenu coś zjeść (jak nie masz czasu to najpierw chociaż samego banana, a później jakieś prawilne śniadanie)
  • Odpowiedz
@zieju94: to nie polecasz jakbym powiedzmy 30 minut po przebudzeniu zjadł śniadanie a następne 30 minut już był na basenie? Tak żebym po mniej więcej 2 godzinach od przebudzania, był już w domu i wtedy drugie śniadanie i praca
  • Odpowiedz
@zieju94: Hmm nie wiem ile to jest za dużo :D ale to chyba w praktyce już sobie ogarnę czy jem za mało czy za dużo. Aktualnie śniadanie to ok. 500 kcal, a drugie śniadanie 200 kcal. Zaraz sobie zrobie plan i będę jeszcze pytał :D

A Ty dlaczego teraz nie pływasz rano, skoro dawało Ci to energie na cały dzień? Pływasz dla sportu, bo lubisz lub chodzisz na jakieś zawody
  • Odpowiedz
@domenacom:Wolę dłużej pospać( ͡º ͜ʖ͡º), poza tym obecnie staram się chodzić w takich godzinach, żeby było jak najmniej ludzi.
Pływam, bo uwielbiam pływać - ma to być odpowiednik siłowni, czy biegania - nie obciąża kręgosłupa ani stawów. Robię to dla siebie #rozwojosobisty
Pływam cały rok - obecnie 3 razy w tygodniu - chodziłbym częściej, ale nie posiadam multisporta (chętnie się do kogoś doczepię
  • Odpowiedz
@zieju94: a ile godzin śpisz? Ja planuje chodzić codziennie (oprócz weekendów) rano na basen na 45 minut, żeby się rozgrzać i mieć energie na cały dzień, a wieczorem 3 razy w tygodniu siłownia
  • Odpowiedz
@domenacom: 6-8 godzin, obecnie piszę pracę inżynierską, więc różnie to wygląda( ͡° ʖ̯ ͡°)
co do siłowni nie będę się wypowiadał, bo nie chodzę i się nie znam :P
protipy do pływania: 5min przed wejściem do wody, porościągaj się trochę, a jeżeli pijesz dużo kawy, to już możesz zaczynać uzupełniać magnez - na początku możesz łapać często skurcze
  • Odpowiedz
@zieju94: magnez suplementuje cały czas, bez tego nawet jak nie pływam to są skurcze. Zastanawiam się czy będę mógł całkowicie zrezygnować z kawy na rzecz energii ze sportu i ew. zimnych pryszniców :) A może pływanie i kawa da mi jeszcze większego kopa? :D Albo ogranicze do 1 filiżanki takiej lekkiej hmmm.

A powiedz mi, jak tak pływałeś rano to miałeś też lepsze myślenie przez cały dzień i lepsze skupienie
  • Odpowiedz
@domenacom: jako jedno ze źródeł magnezu polecam banany, przed pływaniem nie piłem kawy, ewentualnie po jakieś siki z automatu na basenie (do śniadanka, które też jadłem na basenie). Obecnie piję jedną kawę dziennie (słaba-rozpuszczalna z mlekiem), tak na początek dnia

Czy miałem lepsze myślenie, hmm ciężko powiedzieć. Przy dłuższym praktykowaniu na pewno, ale nie żeby robić z tego reklamy typu:
"Wszystkie koncerny energetyczne go nienawidzą,
odkrył sekret na lepszą koncentrację
  • Odpowiedz