Wpis z mikrobloga

#androidtv #smarttv #dongle #andoridbox #android #telewizory
Szukam przystawki/boxa, który obsługuje screen mirroring. Jest coś takiego? Gubię się już w tym, mamy: allshare, miracast, dlna, google cast, chromecast itd. itd...
Potrzebuję takiego sticka/boxa z androidem, który wysyła obraz FullHD, obsługuje screen mirroring (np. z telefonu sony xperia z1c), obsługuje Samsung View, ma wifi, androidowe apki, możliwość podpięcia klawiatury i myszki oraz pendrive'a. Nie chcę też, żeby się zacinał.

Z góry dziękuję za pomoc!
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qandaornot do przesyłania ekranu telefonu na zewnętrzny monitor służy miracast.
nexbox a95x ma od nowości aplikację służącą do tego. Sprawdziłem i działa bez problemu. Do tego bardzo dobrze działa i odtwarza filmy w FullHD. Poczytaj parę moich komentarzy na temat tego boxa. Tl;drb jest zajebisty.
  • Odpowiedz
@manikcs: czyli wysyłam z telefonu obraz na tego boxa, a on po hdmi na tv, dobrze rozumiem? Mógłbyś napisać jak nazywa się ta aplikacja? Gdzie kupiłeś urządzenie? Na allegro nie widzę zbyt wielu ofert ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@qandaornot tak, wysyłasz z tel przez wifi do boxa, a on po hdmi do tv. Ta aplikacja nazywała się bodaj Android Miracast. Nie pamiętam dokładnie nazwy bo bawiłem się nim tylko chwilę. Zaraz wgrałem na niego LibreElec (taki odchudzony system tylko z Kodi). Kupiłem go na aliexpress. Wpisz nexbox a95x i sortuj po ofertach - będzie pierwszy. Mam wersję z procesorem s905x 2gb ram 8gb rom. Poszukaj jeszce pod tagiem cebuladeals
  • Odpowiedz
  • 0
@manikcs a jakaś propozycja z polski? Nie widzi mi się odsyłać do Chin w razie problemów, bo miałem już z nimi różne przeboje i rzeczy powyżej 100 zł już nie chciałbym stamtąd zamawiać. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@forvel interesuje mnie android box z wymienionymi przeze mnie funkcjami. Chodzi o to żeby bez problemu można było otworzyć przeglądarkę, fb, filmy czy inne typowe dla androida rzeczy i procz tego żeby działała kopia lustrzana ekranu i samsung view. Urządzenie chciałbym zamówić z polski i nie może "zamulac".
  • Odpowiedz
  • 0
@forvel interesuje mnie android box z wymienionymi przeze mnie funkcjami. Chodzi o to żeby bez problemu można było otworzyć przeglądarkę, fb, filmy czy inne typowe dla androida rzeczy i procz tego żeby działała kopia lustrzana ekranu i samsung view. Urządzenie chciałbym zamówić z polski i nie może "zamulac".
  • Odpowiedz