Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Chcę wziąć udział w jednej z przyszłorocznych sesji Mensy i zostać jej członkiem. Słyszałem, że od kilku miesięcy zmieniona jest formuła polskich testów. Jakie typy zadań, testów i skali są aktualnie wykorzystywane? Jeśli uznać iqtest.dk i podobne za miarodajne, mam IQ na poziomie 3-4% populacji i na ogół potrzebuję jednego/dwóch punktów, aby na spokojnie mieścić się w tych górnych 2%. Wydaje mi się, że trening z naciskiem na używane przez Mensę rodzaje zadań znacząco zwiększy moje szanse.

Wołam: @CamelCase, @jjsszz, @krytyk_naczelny, @AberratioIctus, @BongoBong, @Dutch, @Katydid - będę bardzo wdzięczny za Wasze spostrzeżenia i sugestie. :) Szczeniaczki na zachętę, można brać po jednym.

#inteligencja #iq #mensa

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Chcę wziąć udział w jednej z przysz...

źródło: comment_o7kikt5JdAW4bFQSuZcIQGzXIBRG25np.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: a to nie własnie na tym cały trik polega, żeby iść "z marszu" i się sprawdzić w tym czy serio należy się do tych najlepszych? według mnie nauka czy przygotowywanie się do tego jest bez sensu i to okłamywanie samego siebie trochę
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: wiesz o tym że jeden z najinteligentniejszych ludzi jest bezdomny? Tyle znaczy inteligencja IQ.
Tak naprawdę liczy się ogólna mądrość życiowa a na nią składa się mieszanka inteligencji IQ, oczytania i przede wszystkim świadomości jak działa życie.
  • Odpowiedz
OP: @Asterling: Wiem - jest wiele różnych typów inteligencji, a do tego ich pomiar bywa niemiarodajny (każdy ma lepsze i gorsze dni, a także strzela z różnym szczęściem). Nie proszę o gotowe pytania i odpowiedzi, a jedynie informację o typie stosowanych zadań. Przykłady są powszechnie dostępne, a kandydaci powszechnie posiłkują się nimi podczas przygotowań.

@cdawid1: Gdyby wszyscy kandydaci przychodzili "z marszu", a stanowiąca punkt odniesienia próba reprezentatywna z
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie ogarniam po co się przygotowywać. Inteligencja objawia się m.in. Błyskotliwością i radzeniem sobie w nowych sytuacjach. Żal mi ludzi co się uczą pod testy do mensy. Potraktuj to jako weryfikacje i sprawdzenie a nie test do zdania
  • Odpowiedz