Aktywne Wpisy
snorli12 +40
Nigdy nie zdawałem sobie sprawy, że tradycyjna polska dieta, którą jadłem od małego jest tak tucząca i nie zdrowa. Jako dziecko zawsze miałem problemy z nadwagą od przedszkola aż po liceum. Co ciekawe nie jadłem fast foodow ani żadnego śmieciowego żarcia itp. podstawą diety były zupy, ziemniaki na wszelkie sposoby, mleko, kompoty domowe, białe pieczywo, wieprzowina oraz mięso z kurczaka. Dopiero gdy moja siostra widząc jak tyją jej dzieci na jedzonku dziadków
muchatse +5
Poznałem na tinder dziewczynę. Nie lubię tej całej skali Ruchensteina, ale żeby zobrazować jej wygląd to najbliżej jej do mocnego 8/10. W trakcie chatu, a później paru rozmów na skypie okazała się dosyć ogarnięta i inteligenta.
Ale przechodząc do meritum.
Po dwóch tygodniach pisania i rozmów, wyszła z propozycją spotkania się. Każdy ma swoje plany, więc stanęło na wspólnym obiedzie.
Pierwsze wrażenie: wow! Wyglądała super, rozmowa się kleiła. Zjedliśmy główne danie, czekamy na deser.
I teraz się zaczyna!
Rozmawiamy sobie o jej pracy, a ona nagle pyta:
- Mógłbyś ściągnąć okulary? Bo chciałabym Cię bez nic zobaczyć.
No dobra ok. Jestem krótkowidzem(szkła -2,0 -2,25). Ściągam je, a ona na to:
- Wiesz, dobrze wyglądasz też bez nich. Może przy mnie ich nie nosić?
Wtf? Mówię jej, że mam wadę wzroku, więc muszę jej mieć ubrane, to chyba logiczne.
- Nie mogłabym być z jakimś okularnikiem. Albo założysz soczewki, albo nie licz na naszą znajomość.m
I tak poprostu wzięła swoje rzeczy i wyszła.
WTF?! Teraz siedzę i kończę drugą porcję lodów, próbując ogarnąć o co chodzi...
Może ktoś z Was wie?
#tinder #zalesie #logikarozowychpaskow #niepasta #takbylo
Przytrafiło sie jednemu z Mirków i masie innych mężczyzn.
Komentarz usunięty przez autora
Na następny raz proponuj spacer, spotkanie w parku czy cokolwiek uchodzącego za normalną aktywność i nie wymagającego wkładu finansowego. Jak nie będzie się chciała zgodzić - karyna do odstrzału. Jak się zgodzi i spotkanie przebiegnie bez
Ale nie jest to powód do stygmatyzowania całej populacji kobiet.
Każda taka czy podobna historia ma swoje głębokie dno i osoba, która ją przedstawia nie jest pełnym odzwierciedleniem zaistniałej sytuacji.
Wiadomo, ze nie wszystskie takie sa, ale może to zmienić postrzeganie skrzywdzonego.
Ona sprawdzala czy jestes w stanie sie poswiecic dla niej i przerzucic sie na soczewki. Wystarczylo pokiwac glowa, powiedziec ze juz o tym myslales dlugo, ze wiesz ze lepiej wygladasz bez okularow itd. Stuknac ja i zobaczyc co dalej. Jakby rzeczywiscie byla glupia to dziekujesz i do widzenia, a jak nie to bys myslal potem co dalej. A tak? Ona
@d0t3r: Całe życie myślałem, że okulary się zakłada. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kelp: Tinder w skrócie xDDD
Zaproponowałem Jej żeby ściągnęła na chwile te okulary. Jak ściągnęła to szybko Jej je zakładałem bo nie potrafiłem na Nią patrzeć bez tych okularów - w sensie że przyzwyczaiłem się już do Jej twarzy z okularami tak bardzo, że bez nich nie wyglądała tak samo i mózg mi dawał
Też tak raz lasce zrobiłem - nie chciałem jej mówić, że jest brzydka, to powiedziałem, że lubię tylko laski z długimi włosami (ʘ‿ʘ)
@Khaine
Co wy z tym spacerem, jakby mnie jakiś niebieski w taką pogodę zabrał na pierwszej randce na spacer, to bym się tylko wkurzyła
ja tam do domu zapraszałem zawsze. jak spodobałem się to się prawie
@nutiniss: zbyt dużo takich i gorszych historii, by się nie przestrzegać w jakiś sposób:) tak jak różowe nie chcą seksu za darmo, bo sobie myślą "musi coś sobą zaprezentować koleś", tak my nie chcemy płacić, starać się, wymyślać i zostać na lodzie, mimo że różowa jeszcze nic od siebie nie dała oprócz ładnego wyglądu i zgodzenia się na to że za
top kek
Hm... a rozmowy przez kamerkę były? Jeżeli nie było, to może po prostu oceniła, że są zbyt duże dysproporcje pomiędzy twoją najlepsząfotkąjakądałosię_zrobić a realem i laska zwyczajnie uciekła. A że nie była głupia to najpierw zjadła darmowy obiadek, potem na prędce wymyśliła jakiś powód i fruuuuuuu....
mróz
Zważ, że np. ja mieszkam w Polsce, a nie na Syberii.
A spacery zimowe też zajebista sprawa. Doswiadczanie uspionej przyrody i ogladanie ladnych widoczkow jest celem samym w sobie.
Co to się porobiło, że taki leń jak ja, ktory zazwyczaj wybiera puby broni spacerkow xD.
Chyba, że jakieś karyńsko obmyśli sobie chytry plan jak powyżej, a takich na Tinderze zapewne nie brak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Taguj #logikarozowychpaskow . Bo jak dla mnie, to równie dobrze to daje do zrozumienia,