Wpis z mikrobloga

Uwielbiam dostawać maile od Czechów ʕʔ

Dobrý deň,
prosím o správne nastavenie názvu výrobku, cez pokladňu prechádza pod českým názvom
Nadpis:
Zlý názov
Popis:
Problém s názvom
Čo je to za tovar:
Hračka pre psa
Kontakt:
Vedúci
Manažer obchodního domu

Przecież to jest przesłodkie :D

#heheszki #pracbaza trochę #polandball
Limonene - Uwielbiam dostawać maile od Czechów ʕ•ᴥ•ʔ

Dobrý deň,
prosím o správne ...

źródło: comment_IjMP107qW1Naru8t7U3rO72NAXj1aPBb.jpg

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ja używam translatora, odpisuję im po polsku. W sumie nie wiem dlaczego nie kontaktujemy się po angielsku, ale na razie taka forma zdaje egzamin :D

@Limonene: Jesteście pewni, że rozmawiacie o tym samym?

Protip: słowacki jest zazwyczaj dla Czechów zrozumiały, a jest zdecydowanie bardziej przyswajalny dla Polaka niż czeski.
  • Odpowiedz
@Limonene: Też robię byznesy z Czechami i zawsze odpowiadam im z użyciem translatora - wpisuję różne frazy po polsku tak długo, aż zaproponuje mi tłumaczenie, które będę intuicyjnie widział, że jest w miarę poprawnie (czyli brzmi tak jak po naszemu, tylko cute and adorable ( ͡º ͜ʖ͡º))

Zdravím vás, Limonenka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Limonene: Też robię byznesy z Czechami i zawsze odpowiadam im z użyciem translatora - wpisuję różne frazy po polsku tak długo, aż zaproponuje mi tłumaczenie, które będę intuicyjnie widział, że jest w miarę poprawnie (czyli brzmi tak jak po naszemu, tylko cute and adorable ( ͡º ͜ʖ͡º))

Zdravím vás, Limonenka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja słowaków i czechów obsługiwałem jako helpdesk. Na poczatku było trudno, ale po spisaniu
  • Odpowiedz
@Medico_della_Peste: @Limonene: Jeśli korzystacie z Google translatora to BARDZO polecam wam translator od Yandexa. Do języków słowiańskich nadaje się o niebo lepiej

Motoryzacja – całokształt zagadnień związanych z zastosowaniem samochodów, motocykli i ciągników (zwłaszcza napędzanych silnikami spalinowymi)

Google: Automobil - všechny otázky týkající se používání automobilů, motocyklů a traktorů (zejména
  • Odpowiedz
przy granicy

@Mordeusz: bo robią na Polakach kasę to oczywiste, że tam dla Polaków będą mili

usłyszałem, że "to są Czechy i tu mówi się po czesku" jak chcieliśmy zamówić po angielsku.

@johny-kalesonny: w Brnie nie chciał gościu przyjąć zamówienia po polsku, only english or czech. W Pradze w KFC gościu udawał że po polsku nie słyszy (ludzie przede mną). Ja od razu zacząłem po niemiecku to sprzedał
  • Odpowiedz