Wpis z mikrobloga

Dobra, tak jak pisałem ostatnio... Trzeba się ogarnąć, skupić na priorytetach i przestać łapać się każdej "ciekawej" myśli, która przyjdzie do głowy.

Cele są takie:
1. Bieg Niepodległości - 11. listopada
2. Redukcja ile wlezie - do końca roku
3. Mądra masa oraz odbudowa bazy pod dwubój - po nowym roku pewnie gdzieś do maja.
4. Inne pierdoły

Rozpisałem na 10 tygodni Madcow 5x5. Dodałem do tego niewielką ilość Power Cleanów i ciężkich Front Rack Holdów źeby nie zapomnieć pewnych rzeczy i dać stymulację szybkościową i obciążeniową. Do tego bieganie, łapy, brzuch.
Ciężary na razie spokojne. Pewnych rzeczy jak wyciskania na ławce czy przysiadów tylnych nie robiłem długo (lub robiłem rzadko) więc muszę się tego nauczyć trochę od nowa. Np. mój kark bardzo odzwyczaił się od tego, że leży na nim coś ciężkiego i metalowego i taki dyskomfort bardzo przeszkadza.
Do planu dodałem czwarty dzień z ciężkimi singlami.

Plan pod poniższym linkiem
KLIK

Oraz notatki z dzisiaj ( ͡ ͜ʖ ͡)
KLIK

#bertitrenuje
  • 21
  • Odpowiedz
@berti Górę to ty musisz ogromnie nadrobić bo ciężary jak u początkującego. Osobiście dałbym jeszcze spacer farmera na koniec i dodał/zamienił za łapy podciąganie podchwytem i dipsy.
  • Odpowiedz
@easy_tf: Dipsy rozważę, jak bark dojdzie do siebie, bo w takim kierunku bardzo rozciąga mi bolący obszar. Łapy chcę robić żeby przyzwyczaić je w ogóle do pracy. Za jakiś czas dodam do tej superserii wznosy w bok.

Inny problem z ramionami to fatalna wytrzymałość metaboliczna. Drugi set wyciskania i łapy jak z waty
  • Odpowiedz
@berti: przecież pamiętam, ale nie chce mi się szukać, na początku 2015 startowałeś z redukcją i miało być ostateczne pozbycie się bębna, potem były kryzysy i zmiany planów, trochę zrzuciłeś i dziś spotykamy się znowu :)
Ogólnie mam podobny problem, co tydzień nowe pomysły.
  • Odpowiedz
  • 0
@berti przyzwyczajaj sie, a wraz z dochodzeniem do 88 kg, z sila bedzie jeszcze gorzej. takie niestety zycie, przechodzilem to. latwo i szybko zbudowales niezla sile na tlusciochu, to niestety latwo bedzie ci teraz spadac na mocnej redukcji. ja stosowalem kreatyne, ciagle 5x5, ciagle dawalem z siebie wszystko, a i tak co kilka treningow nogi giely sie na coraz mniejszym ciezarze. jak mniej jesz, zebys sie zesral i tak bedzie spadac
  • Odpowiedz
  • 0
@Kocuro I może jeszcze ciągi mam robić w rękawiczkach? ( )
Staram się brać te spadki na spokojnie. A sztanga ciężka bo po prostu kark się odzwyczaił.
  • Odpowiedz
  • 0
@berti no rekawiczki rozumiem, tez nigdy nie nosilem, ale recznik na sztandze niemeski? pierwszy raz slysze xd

okok, jak tak uwazasz to zycze milego przyzwyczajania sie :)
  • Odpowiedz
  • 0
@berti ps - radzilbym nie narzucac sobie danej sztywnej wagi, do ktorej zamierzasz dazyc. jesli jestes ekto, wcale nie jest powiedziane, ze przy tych 88 kg bedziesz jakos super wygladal.

stawialbym raczej, ze jak juz w koncu kiedys dobijesz do tych 88 kg, dalej mozesz byc zalany, tylko po prostu miec troche bardziej chuda twarz, mniejszy beben, ew. lekko wyrzezbione plecy czy uda. watpie, zeby udalo ci sie zgubic boczki i
  • Odpowiedz