Aktywne Wpisy
wazogrodowy +3
Cześć wykop. Jestem tu nowy. Ch iałbym się przywitać i mam nadzieję że zostanę tutaj przyjęty
Hellicon +25
W ogóle to jestem zażenowany postawą Mirków. Toruńska Zuzia odnalazła się po weekendzie, a tu brak memów i jazdy po temacie. Te wszystkie Mirabelki z tekstami 'nie wiesz, nie oceniaj, pewnie ufo ją porwało' zasługują na roast. O klasycznym 'rodzina prosi o niezadawanie pytań' to już nawet szkoda gadać.
Dzisiaj było ~1000.
I to jest dobra zmiana.
#neuropa #4konserwy #lgbt #homoseksualizm #wroclaw #marszrownosci
@falszywy_prosty_pasek: Nie.
małżeństwa jak małżeństwa, ale z tym prawem do adopcji kogoś nieźle porąbało...
@Janusz_Lubikwasa: bo co, homoseksualizm rodziców sprawa, że są gorszymi rodzicami? XD Pewnie lepiej, żeby były w domach dziecka, co nie?
@falszywy_prosty_pasek: Super sprawa :)
@CrtZ: nie. Z resztą, po co mam Ci odpowiadać, jak już sam sobie odpowiedziałeś?
@Janusz_Lubikwasa: Masz jakieś merytoryczne argumenty za utrudnianiem homoseksualistom prawa do adopcji czy to tylko kolejna fiksacja analna?
@Luka_Wars: tak...
Komentarz usunięty przez autora
@CrtZ: o, i znowu odpowiadasz sam sobie na pytanie które zadałeś. Wszystko z Tobą w porządku?
@Luka_Wars: ale ja nie mam "konserwatywnych poglądów", tylko "centrowe". Nie mam nic przeciwko związkom partnerskim, ale mam przeciwko adopcjom dzieci. W Polsce, przynajmniej na razie, nie ma "klimatu" na to, aby geje i lesbijki
Pogarda dla dzieci wychowywanych przez homoseksualistów jest jakimś argumentem, ale ten argument jest dość obrzydliwy etycznie i w sumie wszystko można tak uzasadnić - wspólne klasy dla dzieci białych i czarnych? No ale przecież Ci czarni mogliby być wyśmiewani, poniżani etc.
Wspólne klasy dla biednych i bogatych? Ale przecież Ci biedni mogliby być
@CrtZ: ech... po prostu nie lubię, jak ktoś zadaje mi pytanie i imputuje odpowiedź, którą mógłbym dać/nie dać.
@CrtZ: czy jak coś jest obrzydliwe to uznajemy, że to nie istnieje? Woń kupy jest obrzydliwa, to uznajemy, że kupa nie wydaje zapachu? Morderstwa są obrzydliwe (i
Adopcji nie będzie jeszcze co najmniej przez 20 lat (na szczęście dla samych dzieci), bo wy chcecie to robić od końca - adopcją przekonywać do tolerancji (a właściwie zmuszać, bo przekonywać możecie teraz). Nie, najpierw starajcie się przekonywać tak, aby tym dzieciakom adoptowanym przez homosiów nie było źle, a dopiero później
I oczywiście masz rację o tym, że do wszystkiego należy dochodzić stopniowo, nie skokowo. Tylko co w związku z tym - należałoby to hasło ukrywać na transparentach?
@CrtZ: Oczywiście. No chyba, że chcecie zrażać do siebie ludzi takich jak ja na przykład. Wtedy nawet z plastikowymi kutasami przymocowanymi do czoła możecie sobie chodzić, bo i tak będę wam przeciwny ;)
@CrtZ: Nie. Adoptuje jedna osoba. JEDNA. Opiekunem prawnym jest jedna osoba. A to,
@CrtZ: to wychowują czy adoptują? bo to różnica i nie wiem czy rozmawiamy o samym akcie adopcji czy o wychowywaniu...
@CrtZ: nie wiem.
@Janusz_Lubikwasa: Wat? To posiadanie i wychowywanie dzieci przez pary jednopłciowe jest w Polsce zakazane? To, że pary jednopłciowe nie mogą adoptować jest z powodu, iż nie