Wpis z mikrobloga

#programowanie #studia #kursyudemy #php #java #informatyka
Hej,
jakie strony polecacie gdzie warto wykupić kursy? Chodzi mi kursy typu etrapez gdzie jest wszystko ładnie przedstawione od podstaw na przykładach, przykłady są omawiane itp. np. strefa kursów, video point. Troche tych stron jest i może ktoś zdecydował się na kupno jakiegoś kursu i poleca? Chodzi mi głównie o Java, C/C++, Python. Dlaczego kursy? Ponieważ na początku wole aby ktoś mnie wdrożył w to, pokazywał na przykładach itp. Jak już wchłonę podstawy zaczne rozszerzać swoją wiedze w inny sposób.
P.S są może kursy angielskiego ale technicznego? Żeby zrozumieć dokumentacje ?
  • 31
@meohaw: Tu nie chodzi o nudzenie, bo znam. To jest po prostu bardzo bardzo powolne. Pół godziny kursu i żadnego konkretu.
No i jak to ma być najlepszy kurs po polsku, to rzeczywiście lepiej od razu angielski jakiś wziąć.
@ZielonyProgramista21 to czytaj dokumentację, plus książka typu coockbook z gotowymi solucjami.

Jeśli ogarniasz dobrze programowanie i potrzebujesz poznać język do praktycznego zastosowania w jakimś projekcie inzynieryjnym, to jest strona bodajże "numerical methods in C". Tam masz implementacje różnych zagadnień matematycznych typu analiza regresji, FFT i masa innych. Mają swoją książkę do ściągnięcia za darmo, ale kod chyba nie jest za darmo.
I nie zrazaj się C w tytule. Książka jest agnostyczna jezykowo.
@nihil_novi: wiem, wiem. Jeszcze mam tylko jeden problem, jestem typem człowieka co by chciał wszystko na raz robić. Chodze na siłownie, studiuje dziennie, pracuje, nauka itp. I dzisiaj stwierdziłem, czy nie zmienić swoich planów. Rzucić prace (praca marna więc bym nie ubolewał ale zawsze te pare groszy wpadnie, tylko weekendy), skończyć z siłownią i poświęcić 110% procent tylko na nauke. Miałem troche inny plan, robić wszystko to co wyżej przez rok
czyli sugerujesz, że zostawić jak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) właśnie wydawało mi się że człowiek im więcej się uczy tym jest lepszy a często spotykam się z opiniami że jest na odwrót w IT. Że trzeba się uczyć ale jak ktoś zabunkruje się w jaskini, będzie miesiąc siedział i wkuwał to da odwrotny skutek ( ͡° ͜ʖ ͡°)