Wpis z mikrobloga

#programowanie #studia #kursyudemy #php #java #informatyka
Hej,
jakie strony polecacie gdzie warto wykupić kursy? Chodzi mi kursy typu etrapez gdzie jest wszystko ładnie przedstawione od podstaw na przykładach, przykłady są omawiane itp. np. strefa kursów, video point. Troche tych stron jest i może ktoś zdecydował się na kupno jakiegoś kursu i poleca? Chodzi mi głównie o Java, C/C++, Python. Dlaczego kursy? Ponieważ na początku wole aby ktoś mnie wdrożył w to, pokazywał na przykładach itp. Jak już wchłonę podstawy zaczne rozszerzać swoją wiedze w inny sposób.
P.S są może kursy angielskiego ale technicznego? Żeby zrozumieć dokumentacje ?
  • 31
@biwalencik: właśnie wole na początku kursy, do matmy próbowałem ogarnąć z książek i internetowych źródeł coś , przez to miałem poprawke... jak zakupiłem etrapez to odrazu wszystko to mi rozjaśniło, później książki nawet były prostsze w rozumieniu :)
@krejdd wiem, jednak potrzebuje kursów po polsku. Wiem, że większość dobrych rzeczy jest po angielsku i angielski dla informatyka to podstawa jednak tym zajme się w wakacje. Narazie potrzebuje coś po polsku, jakieś
@xDrope: > wiem, jednak potrzebuje kursów po polsku. Wiem, że większość dobrych rzeczy jest po angielsku i angielski dla informatyka to podstawa jednak tym zajme się w wakacje.
angielski to nie problem, jednak programowanie to nie tylko nauka. To jest też masa czasu na próbach i błędach, na zbieraniu doświadczenia, na wklepywaniu kodu i patrzeniu co mi to da. Nie chce tracić czasu na angielski i dopiero zacząc programowanie. Chce poznać
@ZielonyProgramista21: Jak oczekujesz czegoś więcej to nie patrzyłbym na kursy. Nie widziałem jeszcze kompletnego kursu, ale w sumie też żadnego nie kupowałem. Ja zawsze wolę książki, bo wiem, że jak ją opanuję to będę miał solidne podstawy, które wykorzystuję do zrobienia jakiegoś projektu.
@WhirPool właśnie mam książke do Javy, powiem że książki na sam początek jednak to słaba opcja. Przynajmniej u mnie. Jak spróbowałem z matmą, tak jak napisałęm o etrapez to odrazu przyniosło efekty. Więc z programowaniem pewnie będzie podobnie, załapie podstawy, złapie haczyk i później już pójde z nurtem. Ksiązki oczywiście będę ogarniał ale chce kursy na początku.
@sorhu: Java. Podstawy. Wydanie IX. Z helion kupiłem. Nie chce żebyście mi pisali, żę lepiej książki. Że lepsze angielskie, naucz się angielskiego a później kursy. Po prostu wiem z doświadczenia, że u mnie lepiej działają kursy video. Później jak przejde do książek gdzie jest opisane bardziej obszernie wszystko już wiem co i jak, o co chodzi mniej więcej a z książki dowiaduje się dodatkowych rzeczy.
@meohaw: Ech, dlatego nie lubię kursów wideo. :P
W pierwszym filmie w zasadzie gość gada 15 minut o niczym. Strata czasu (pierwszy film).

Drugi film...

Dlaczego Eclipse? Dlaczego nie...

Bo IntelliJ. :P
No i dzięki za wytłumaczenie.

Drugi film. 11,5 minuty bez konkretu jakiegoś.

Za każdym razem, jak ktoś podsyła jakieś fajne kursy, to coraz bardziej się przekonuję w tym, że to głupia metoda nauki.

Trzeciego nie sprawdzam.
@sorhu: Nie masz za grosz cierpliwości to i nie lubisz. Znasz podstawy więcej niż jednego języka, to też wszystkie takie początki będą cię nudzić. Dla każdego inna metoda nauki i tyle. Poza tym, nie uważam tego kursu za jakiś wyznacznik jakości, to po prostu najlepsze co znam w języku polskim. Przynajmniej lepsze od Zelenta, jakkolwiek niska nie byłaby to poprzeczka.