Aktywne Wpisy
DoktorMorela +103
Eksperci:poród drogami natury jest lepszy
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
Badania:poród drogami natury niesie mniejsze ryzyko i powikłan niz cesarskie cięcie
Konsensus:cięcie cesarskie jest zabiegiem ratunkowym
Tymczasem polki: zesransko
Ja wiem lepiej,cesarka na zyczenie, a bo koleżance matki siostry wypadł płuco przez odbyt.
źródło: Screenshot_20260527_072033_Samsung Internet
Pobierz
Szychasekk +128
#latwogang
Trzeba zbierać niestety na kolejną zbiórkę dla cancer fighters. Koszty działania fundacji niestety pochłonęły większość środków. Buty dla pani prezes za 5 tysięcy złotych, telefon za 6 tysięcy złotych i wiele innych ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście żart, ale zawsze mnie śmieszy jak ludzie zbierający pieniądze na tych fundacjach bawią się za te pieniądze, z jednej strony każda złotówka jest ważna więc wpłacajcie a z
Trzeba zbierać niestety na kolejną zbiórkę dla cancer fighters. Koszty działania fundacji niestety pochłonęły większość środków. Buty dla pani prezes za 5 tysięcy złotych, telefon za 6 tysięcy złotych i wiele innych ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście żart, ale zawsze mnie śmieszy jak ludzie zbierający pieniądze na tych fundacjach bawią się za te pieniądze, z jednej strony każda złotówka jest ważna więc wpłacajcie a z
źródło: IMG_9494
Pobierz

źródło: comment_Ei9eRIu0fsLzZZVIe0hyuGvB20xm21PR.jpg
Pobierz@Hooke: Ale nie jest motylem. Ile trzeba to tłumaczyć?
Nawet Kościół Katolicki nie uznaje płodów za ludzi, bo nie przysługują im te same prawa, co pozostałym członkom tej religii.
@Hooke @johny-kalesonny : Zwłoki też są tą samą istotą, ale pod inną postacią, wobec tego powinny one leżeć w takim razie pod opieką w domu, a rodzina powinna bezterminowo pobierać emeryturę tego człowieka dzięki uprzedniemu upoważnieniu. #logikakatolika
Ponad to według Kościoła Katolickiego śmierć też jest przecież częścią życia:
https://www.przewodnik-katolicki.pl/Archiwum/2015/Przewodnik-Katolicki-44-2015/Zdrowie/Smierc-to-czesc-zycia
#logikakatolika
@976497: To prawda, kolor skóry czasami przesądzał o tym, czy jesteś człowiekiem z pełnymi prawami, czy nie. Płeć również. Jednak być człowiekiem = należeć do gatunku homo sapiens. Chyba, że znasz inne definicje?
xD. A osobnika przedstawionego na zdjęciu nie nazwiesz modliszką, bo jest tylko larwą, gdyż nie ma wykształconych skrzydeł? Gąsienica jest motylem, bo jest lawą gatunku przynależącego do rzędu Lepidoptera (motyle). Dorosła forma motyla to imago.
źródło: comment_lxmabp54Jlyv81ltBlRnhHpAn1CHgl7u.jpg
Pobierz