Wpis z mikrobloga

#php #programowanie #informatyka

Hej Mirasy, od jakoś tygodnia "dłubię" w PHP, mianowicie CodeAcademy (może gówno, idk, póki co spoko jest tymbardziej, że nie miałem wcześniej styczności z tym) i moje pytanie do doświadczonych osób - co po tym? Skończę cały kurs, zacząć jakiś inny czy próbować kodzić samemu, edytować projekty innych, może jakąś książkę kupić?

Poważnie myślę nad tym, może w przyszłości co wyjdzie, na razie kończę techbaze to mam jeszcze dużo czasu a chciałbym mieć zarys tego, co mogę robić kiedyśtam. ( ͡º ͜ʖ͡º)

No i #linuxmasterrace jest, wycebuliłem serwer na AWS i tam coś klikam, apacz i pare innych dupereli postawione, połączenie PHP/SysOps/Devops jest "przyszłościowe"? W szkole w sumie gówno mnie nauczyli i jeszcze bardziej nie wiem co mógłbym robić w przyszłości. (,) Wiadomo, w rok nie stanę się jakimś Bogiem IT ale chyba lepiej coś robić niż cały dzień i noc #!$%@?ć w Dziablo. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • 3
@xDANTE: Pisz projekty, na początku te proste, ale najważniejsze to zamykaj je, nawet jak Ci nie wyjdą. Miej świadomość tego co zrobiłeś, co jest do poprawy, co można ewentualnie poprawić. W picrelu masz fajne przykłady łatwych i średnich zadań. A tu coś do poczytania - http://www.programmingforbeginnersbook.com/blog/when_you_know_the_basics_but_you_still_cant_code/ (poza kodzeniem szlifuj angielski, w tej branży przydaje się częściej niż sam język programowania). Powodzenia :)
Pitzonik - @xDANTE: Pisz projekty, na początku te proste, ale najważniejsze to zamyka...

źródło: comment_pPb08EBlgip78ndVO7NXDvj2e4LxSg10.jpg

Pobierz
@Pitzonik: Dorabiam troszkę jako Copywriter i codziennie czytam newsy po "ingliszu" więc póki co jest on na względnie dobrze komunikatywnym poziomie i nie kończy się on na "how are you". :D Na przyszły rok chyba będę musiał porobić jakieś papierki, zawsze się przyda. ( ͡ ͜ʖ ͡)

Dzięki za wartościową wypowiedź. :)