Wpis z mikrobloga

#java #eclipse #programowanie
Mam taki problem iż w firmie musze uzywać Eclipse po roku urzywania Intelliji IDEA. W sumie to do wyszystkiego da sie przyzwyczaić, ale chciałem sobie przenieść do Eclipsa skróty klawiszowe z IDEA, udało mi sie nawt to zrobić importując pliczek .jar z sieci. Problem mam taki że mam zdublowane skróty. I np. pod Ctrl+N mam to samo co Ctrl+Shift+T. Wiecie może czy da się coś z tym zrobić?
  • 7
urzywania Intelliji IDEA

Widać wpływ eclipsa, bo nawet nie podkreśla Ci błędów w czasie pisania..

@kudlaty9102: Weź przestań.
Też miałem taki klimat. Ba jeszcze kupiłem licencje przed przyjściem na własny użytek, którą możesz używać bez problemu w pracy.
Jeśli praca narzuca IDE, to jest to słaba praca. Wiele źródeł mówi, żeby dawać wolność programiście w takich apsektach, bo IDE nic tu do rzeczy nie ma.
Niestety, problem polegał na tym, że
@Sarseth: kurcze nie zauważyłem że mi podkreśliło. No w tym projekcie co jestem to korzystamy z Eclipsa bo cała konfiguracja jest pod to, a do tego klient dostarczył jakiś pliki dla codestyle pod Eclipsa(tak nam przynajmniej powiedzieli). Ale nie było jakiegoś oburzenia jak zapytałem o IDEA, tyle że nie mają konfiguracji pod to. Jak mi się uda wszystko ogarnąć to nie widzą problemu. Już powoli z kolegą nad tym pracujemy. Ale
@kudlaty9102: Co do code style, to intellij ma popularny bardzo plugin, eclipse formatter. Powinno pyknać wciągnięcie jego. Przynajmniej tak mi się wydaje, bo jakoś zawsze lubię sam ustawiać sobie, więć tak naprawdę wziąłęm ich plik z ustawieniami i ręcznie tym się bawiłem.

Co tam więcej z konfiguracji może być?
No serwery to słabiutko, a raczej wątpię, żeby devopsy przez Eclipse wystawiali apkę klientowi xDD Więc no. Jboss jak każdy inny serwer