Wpis z mikrobloga

@KratosBogWojny: IMO jak chcą wynajmować to niech wynajmują ale wszystkie zgłoszenia dot. hałasu czy dewastacji powinny być rejestrowane i iść na konto właściciela.
Zdaje się, że kliencji UBERA też sa oceniani przez kierowców- tak samo powinno byc z AirBNB i podobnymi.
Właściciele by się zastanowili komu wynajmują.
  • Odpowiedz
I dlaczego bnb miałoby sobie psuć biznes, skoro dopiero co sobie wylobbowało ustawę?

@Gjbgghbhhjj: Ale ja od bnb nic nie chce i nie będę niczego wymuszał. Ewentualnie mogą dodać taką funkcję jak właściciele o nią poproszą. Jak taki właściciel zapłaci kilka stówek miesięcznie kary to zaraz taka opcja się pojawi w apce.
No ale tak @eepy_napcel SM/ Policja musiałaby interweniować- to jest sedno właściwie mojego wpisu.
  • Odpowiedz
@meister_chlepka: o właśnie, zapomniałem o tym, ja miałem przez całe dzieciństwo spokojnych sąsiadów, jeden tylko był fanem wiertarki udarowej, ale to też nie było jakoś strasznie uciążliwe.
Generalnie sąsiadów miałem dość spokojnych i to w tych okropnych patologicznych latach 90-ych, o zgrozo xD

Tylko ze moi sąsiedzi żyją tam do dziś, nie zmieniali się co tydzień na innych.

Nie wyobrażam sobie nawet kota trzymać w takim hotelu, a co dopiero
  • Odpowiedz
@KratosBogWojny: trzeba by wprowadzić zakaz wynajmu, krótszego niż miesiąc i jakieś fajne sankcje za najem bez umowy i odprowadzania podatków

No ale uśmiechlak finansów powie że tyle to nie bo k---------i ma 40 mieszkań i mu się interes rozjedzie. Zresztą tam każdy wj3bany w beton po uszy. Podobno na następnym wospie będą licytować zwiedzanie Gdańska szlakiem zaginionych mieszkań świętej pamięci prazidenta xD
  • Odpowiedz
@KratosBogWojny: To zależy jak się trafi. Ja miałam naprzeciwko sąsiada patusa i było rano skakanie przez niego na*ebanego leżącego na klatce schodowej, wieczne darcie ryja. Mieszkanie własnościowe.
  • Odpowiedz
Gdybym w-----ł tyle kasy na mieszkanie i potem znalazł się w takim otoczeniu hoteli to chyba bym depresji dostał.

@KratosBogWojny: ja dostałem przez ostatnie 6 lat w wielkiej płycie pod dwoma madkami drącymi się na n----------e od jednej do drugiej strony gówniaki które ochrzciłem wyjce. Teraz ta druga kupiła więc serio musiałem przeprowadzić się do starych a za mieszkanie stojące pusto od roku czynsz płacę. Bo raz że czasem używam
  • Odpowiedz
wszystkie zgłoszenia dot. hałasu czy dewastacji powinny być rejestrowane i iść na konto właściciela

@To_ja_moze_pozamiatam: I jak ma to realnie pomóc mieszkańcom? Zwróci im nieprzespane noce? ;)
  • Odpowiedz