Aktywne Wpisy

Hannnah +513

cat_tea +39
To najbardziej kuriozalny paszkwil z #businessinsider jaki ostatnio czytałam ( ͡º ͜ʖ͡º)
Daje najlepsze cytaty:
Daje najlepsze cytaty:
Zjawisko maskowania zadań pokazuje, że tradycyjne podejście do pracy — obecność równa się produktywności — nie sprawdza się wśród młodych
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-27 210628
Pobierz

Chyba niestety będę zmuszony do zakupienia komputera z OS X na potrzeby komplikacji gry mobilnej w wersji na iOS. Są różne komputery - iMac, macbook, przymierzam się raczej do Maca Mini. Wychodzi najtaniej, w dodatku prawdopodobnie padnie na używany.
Jakie minimum bebechy musi mieć, aby wypełnić wszystkie kroki potrzebne do wypuszczenia aplikacji w wersji na iOS? Ile minimum trzeba na to wyłożyć kasy? Najtańsze sensowne używane widzę nawet za 400zł, ale boję się, że są to zbyt stare maszyny do poradzenia sobie z tym problemem. I nawet nie chodzi mi tutaj o ich moc obliczeniową, tylko starszy system, a któryś z potrzebnych po drodze programów może wymagać do instalacji nowszego oprogramowania... A chyba to tak nie działa, że nawet taki najstarszy komputer mogę zaktualizować do najnowszej wersji OS X, prawda?
Podsumowując, jakie bebechy i system to minimum? Ile to mniej więcej będzie kosztować?
PS. to może być istotne, projekt w LibGDX.
Ogólnie do najnowszej wersji możesz zaktualizować (chyba) wszystko co opiera się na procesorze Intela.
więc chyba nie jest niczym dziwnym, jeżeli użyłem niewłaściwego słowa (。◕‿‿◕。)
@MarcinKubat: Do komfortowej pracy tak.