Dawno nie programowałem w javascript i mam pytanie w czym obecnie najlepiej zaprogramować wyłącznie samo zawartość jeden strony z wielu (coś w stylu apletu java, będzie łączyć się z serwerem i manipulować zawartością swojego obszaru w htmlu).
Kiedyś używałem do tego głównie jquery i czasami z ciekawości knockouta i angulara, ale z tego co czytałem to knockout został porzucony, a angulara stosuję się jako framework do budowy całej witryny w stylu MVC, a nie jednego elementu.
Chętnie bym pouczył się czegoś popularnego ( ͡°͜ʖ͡°)
@CichyWiatr: dokładnie jak kolega @Chanandler napisał. w zasadzie Vue.js to jest taki mix Angulara 1 i Knockouta który jednocześnie poprawia niemal większość wad obu rozwiązań.
@CichyWiatr Do małych widgetów świetny jest też React :). Vue.js nigdy nie używałem, więc ciężko mi porównać, ale w stosunku do Angulara jest prostszy i lżejszy, no i jest do niego masa tutoriali.
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
Dawno nie programowałem w javascript i mam pytanie w czym obecnie najlepiej zaprogramować wyłącznie samo zawartość jeden strony z wielu (coś w stylu apletu java, będzie łączyć się z serwerem i manipulować zawartością swojego obszaru w htmlu).
Kiedyś używałem do tego głównie jquery i czasami z ciekawości knockouta i angulara, ale z tego co czytałem to knockout został porzucony, a angulara stosuję się jako framework do budowy całej witryny w stylu MVC, a nie jednego elementu.
Chętnie bym pouczył się czegoś popularnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dzięki, zabieram się do czytania.