Aktywne Wpisy
Lekarz_7k +95
Jakoś tak mnie ostatnio naszła taka rozkmina. Dlaczego wykopkom przeszkadza to, że chirurg który kształcił się 10+ lat żeby wykonywać swój zawód bierze 200 czy 300zł za konsultacje, a w tym samym czasie nie przeszkadza im to, że jedna czy druga fryzjerka czy inna karyna bez szkoły bierze 200zł za paznokcie albo 500zł za strzyżenie. To przepraszam bardzo skoro tak są w------e ceny takich usług to ile ten lekarz specjalista ma według
BlackpillMonster +219
Czy ktoś może myśli tak samo? Jestem nienormalny czy to świat zwariował? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie mogę traktować gościa poważnie, który podczas wyrażania swojej, ekhm, opinii bardziej się skupił na obrażaniu ludzi, którym film się podobał aniżeli na samym filmie.
No, ale ciężko docenić dramaturgię oglądając film na raty i popijając piwkiem xD
@kurp: tak dużo wspominasz o logice a jednak jest ci ona zupełnie obca. Jaki jest sens porównywania książek z filmami? Pisarz ma na zbudowanie tego świata pewnie jakieś 700 stron a "filmowiec" 3 godziny. Jak się ma tyle miejsca to można się postarać o utrzymanie wszystkiego w logicznej całości a film zawsze będzie mieć mniejsze lub większe uproszczenia. Jak to jest dla ciebie nieakceptowalne to nie oglądaj w ogóle.
Film oczywiście musi trzymać w napięciu przez cały czas, opowiedzieć ultraciekawą historię ale jednocześnie trwać 1 godzinę 30 minut bo jak nie to "godziny przynudzania". A jak książki mają opisy pomieszczeń na 5 stron, historia jest tak rozlazła że nawet autor nie wie o co w niej chodzi a faktyczna "akcja" rozgrywa się przez 20 stron z 500 to jest wszytko ok xDD
Komentarz usunięty przez autora
@Matt_888:
Yyy... Kip Thorne przecież nie zjechałby filmu, który sam konsultował i który służy za promocję jego książki. Polecam zapoznać się z innymi opiniami fizyków
Komentarz usunięty przez autora