Wpis z mikrobloga

• 376
Niech będą przeklęci, którzy polecali tu #interstellar. Toż to jeden z najdebilniejszych filmów w dziejach. Potrzebowałem trzech wieczorów i sporo piwa, żeby to coś strawić. Zero dramaturgii, godziny przynudzania, zero logiki, kpina z science i nędzne fiction, kretyński humor i jakieś ckliwe sceny ciągnące się do obrzygania. Nie doczekałem się też tych niesamowitych rzekomo krajobrazów z obcych światów. Sorry, mirki, ale ten #film ma prawo podobać się chyba tylko komuś, kto nic albo prawie nic wcześniej nie czytał i nie oglądał a emocjonalnie nie minął jeszcze gimnazjum. Nie rozumiem ocen na #filmweb i hurra recenzji. #sciencefiction #scifi #sf #nolan #niepopularnaopinia

Czy ktoś może myśli tak samo? Jestem nienormalny czy to świat zwariował? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
kurp - Niech będą przeklęci, którzy polecali tu #interstellar. Toż to jeden z najdebi...

źródło: comment_ECDtPehAclxPqLEmXDWU882origC4XYT.jpg

Pobierz
  • 143
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurp: lol xd
Nie mogę traktować gościa poważnie, który podczas wyrażania swojej, ekhm, opinii bardziej się skupił na obrażaniu ludzi, którym film się podobał aniżeli na samym filmie.

• Odpowiedz
@kurp ty byś chyba dramaturgii nie zauważył jak by Cię w tyłek kopnęła xD
No, ale ciężko docenić dramaturgię oglądając film na raty i popijając piwkiem xD
  • Odpowiedz
Poczytajcie sobie ludzie Dukaja - on serwuje kompletnie p------e światy oparte na totalnie pochrzanionej logice, ale one są starannie, od A do Z, przemyślane i tam się wszystko trzyma kupy.

@kurp: tak dużo wspominasz o logice a jednak jest ci ona zupełnie obca. Jaki jest sens porównywania książek z filmami? Pisarz ma na zbudowanie tego świata pewnie jakieś 700 stron a "filmowiec" 3 godziny. Jak się ma tyle miejsca to można się postarać o utrzymanie wszystkiego w logicznej całości a film zawsze będzie mieć mniejsze lub większe uproszczenia. Jak to jest dla ciebie nieakceptowalne to nie oglądaj w ogóle.
Film oczywiście musi trzymać w napięciu przez cały czas, opowiedzieć ultraciekawą historię ale jednocześnie trwać 1 godzinę 30 minut bo jak nie to "godziny przynudzania". A jak książki mają opisy pomieszczeń na 5 stron, historia jest tak rozlazła że nawet autor nie wie o co w niej chodzi a faktyczna "akcja" rozgrywa się przez 20 stron z 500 to jest wszytko ok xDD

ma prawo podobać się chyba tylko komuś, kto nic albo prawie nic wcześniej
  • Odpowiedz
Kpina z science, dobre xD Film był konsultowany przez jednego z najlepszych specjalistów w dziedzinie. Powstała nawet książka wyjaśniająca naukowe aspekty wszystkich wydarzeń.
  • Odpowiedz
@kurp: A ja zgadzam się z kurpem, ten film jest bardzo przereklamowany, również na naukowym polu i ma zdecydowanie więcej fiction niż science.

Film był konsultowany przez jednego z najlepszych specjalistów w dziedzinie. Powstała nawet książka wyjaśniająca naukowe aspekty wszystkich wydarzeń.

@Matt_888:
Yyy... Kip Thorne przecież nie zjechałby filmu, który sam konsultował i który służy za promocję jego książki. Polecam zapoznać się z innymi opiniami fizyków
  • Odpowiedz