Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +2
U mnie w robocie manualni testerzy nie potrafią zrobić select*from tabelka i zmienić daty na wczorajsza nawet przez UI w tabelce w bazie danych tylko czekają do jutra z wykliwanien zadania XDDD
I nie mówię tu o testerach z rocznym doświadczeniem
#pracait #programista15k #testowanieoprogramowania #pracbaza
I nie mówię tu o testerach z rocznym doświadczeniem
#pracait #programista15k #testowanieoprogramowania #pracbaza
#igrzyskabebzonow v7, tydzien 11 za nami
w ogole nie wiem co napisac, nie zalsugujecie na nic, nawet na strzala w grube ryje
ogolnie to szkoda strzepic ryja na taka bande nieudacznikow zyciowych
88 osob w tydzien przybralo 450g
taki jest nasz wynik netto, gratulacje grubasy
w ogole nie wiem co napisac, nie zalsugujecie na nic, nawet na strzala w grube ryje
ogolnie to szkoda strzepic ryja na taka bande nieudacznikow zyciowych
88 osob w tydzien przybralo 450g
taki jest nasz wynik netto, gratulacje grubasy
źródło: image
Pobierz

Hej Mirki, programuje sobie od kilku miesięcy, głównie python/django. Wszystko niestety jak do tej pory robiłem na Windowsie. Czas przerzucić się w końcu na Linuxa. I stąd moje pytanie: W jakim stopniu jako programista powinienem ogarniać Linuxa, jakie jego elementy? Co wymagają pracodawcy pod hasłem "znajomość Linuxa"? Może macie jakieś dobre tutoriale, książki, artykuły, które odnosiłyby się jakoś do tego tematu? Wystarczy mi informacja nawet jaki zakres jest mi potrzebny by móc sobie wpisać "znajomość Linuxa" w CV. Dzięki z góry za odpowiedzi i pomoc.
Komentarz usunięty przez autora
virtualenv,pipimanage.py:D@nepenthe: W jak największym, jednak 95% programistów nie wie o Linuxie nic.
Warto znać podstawy od strony użytkownika - czyli bash, awk, sed, find,
@canto: Dzięki za porady, nie wiem czy na początek nie są to za ciężkie zagadnienia, ale na pewno z czasem zakres będzie mi się rozszerzał.