Aktywne Wpisy
codziennaKasia +340
I to by było na tyle, jeśli chodzi o poyebane upały w tym roku.
Dziękuję wszystkim i sobie z tego miejsca, że przetrwaliśmy te kvrwa absurdalne upały po >38 stopni.
Nie wszyscy mieli takie szczęście. Na pewno nie te tysiące nadmiarowych zgonów wynikające z tych temperatur.
20-22 stopnie - temperatura idealna.
Dziękuję wszystkim i sobie z tego miejsca, że przetrwaliśmy te kvrwa absurdalne upały po >38 stopni.
Nie wszyscy mieli takie szczęście. Na pewno nie te tysiące nadmiarowych zgonów wynikające z tych temperatur.
20-22 stopnie - temperatura idealna.
źródło: image
Pobierz
nykkjen +166
skoro po polsku nie mówi się czaj tylko herbata to czemu mówi się czajnik a nie herbatnik

/var_old/lib/machinesbędący kopią/var/lib/machniesi mam coś takiego:[sms@assy-arch lib]$ sudo chown sms:sms machines[sms@assy-arch lib]$ sudo chattr -i machines
[sms@assy-arch lib]$ sudo chmod -R u+w machines
[sms@assy-arch lib]$ rm -rf machines
rm: cannot remove 'machines': Permission denied
[sms@assy-arch lib]$ sudo rm -rf machines
rm: cannot remove 'machines': Operation not permitted
Wcześniej przeniosłem cały katalog /var do /varold i skopiowałem spowrotem (chciałem wyłączyć CoW dla Btrfs, dla tego katalogu). Jestem prawie pewien, że nie powinienem był tego robić z poziomu systemu i lepiej by było na live cd ale stało się... i teraz ten plik nie chce zniknąć. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
file machinessugestie:
- flagi montowania systemu plików na / lub /var lub /var_old
- hardlinki -
@Dijuna: tryb pracy jednego użytkownika - bez startu wielu usług. taki "recovery mode"
https://en.wikipedia.org/wiki/Single_user_mode
$ su
[podaj hasło admina]
# rm -rf machines
# exit
Komentarz usunięty przez autora