Wpis z mikrobloga

Murki, próbuję się od wczoraj zalogować przez HTML Unit do konta google'a ale cały czas dostaję stronę logowania. Użyłem już chyba wszystkich możliwych opcji WebClienta. Na stronie Google'a jest jeden trick, że trzeba kliknąć dalej między wpisaniem emaila, a hasła i nie jestem pewien czy to tak powinno wyglądać w kodzie jak zrobiłem.

kod

#java #scraping #programowanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blue94: a jesteś pewny, że w tym miejscu:
loginForm.getInputsByValue("signIn");
nie powinno być:
loginForm.getInputsByValue("Next");
signIn to jest atrybut name, a nie value.
Nie wiem też co chcesz scrapeować, ale pamiętam, że HTMLunit w przypadku usług googla nie dawał u mnie rady, przy większej ilości JSów się wywalał
  • Odpowiedz
@blue94: zajrzałem do swojego projektu i teraz sobie przypominam, że generalnie miałem problem z metodą click(). Później obchodziłem to wywołując click() z poziomu javascriptu, a skończyłem na symulowaniu wciśnięcia entera. Ja korzystałem akurat z selenium, musiałbyś zobaczyć jak coś takiego w samym htmlunicie zrobić. Procedura u mnie wyglądała tak:
http://pastebin.com/ZePxBsXU
  • Odpowiedz
@blue94: szczerze to miałem podobnie, najpierw był htmlunit pozniej kombinowałem z selenium i phantomjs, skończyło sie na selenium z chromem, ale logowanie to był dopiero początek problemów :-) jak zadziała jakieś Twoje rozwiazanie to daj znać
  • Odpowiedz
@Eoghan: a co jakby przesyłać cookie zalogowanego użytkownika ( ͡° ͜ʖ ͡°) jak pobieram z chrome'a do curla śmiga ale przez postmana jest logowanie i teraz nie wiem czy warto to opakować w kod
  • Odpowiedz