Wpis z mikrobloga

Mireczki, powiedzcie mi jak jest z tym pythonem? Jest w tym robota w Polsce czy to totalna nisza? Przeglądam sobie oferty z mojego miasta (trójmiasto here) i np. na jedną ofertę pythona przypada kilkanaście jak nie kilkadziesiąt ofert javy. Siedzę od w rozkroku między javą a pythonem i trudno mi się zdecydować. Bardziej traktuje to póki co jako zabawię i wyzwanie ale "jakby co" warto byłoby się bawić w czymś co istnieje na rynku pracy. Python bardziej mi odpowiada ale to chyba normalne dla zielonki. Boję się tylko że jeśli kiedyś się zdecyduje iść w to na poważnie to obudzę się z pytongiem w nocniku.

#python #java #naukaprogramowania #programowanie #trojmiasto
L.....e - Mireczki, powiedzcie mi jak jest z tym pythonem? Jest w tym robota w Polsce...

źródło: comment_ArwPAdnXgurTO7pXZZ1GvPNX3MGs4TGD.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LibertyPrime: A tak spytam - co aktualnie robisz? Świeżo po studiach, czy w czymś już siedzisz? Też mam dylemat czego dalej się uczyć, a aktualnie robię w testach - sieci + C + (niewiele) Python.
  • Odpowiedz
@natjes: Ja już jestem dawno po studiach i nie robię zupełnie w tej branży ;) Traktuje to bardziej jako wyzwanie. Ale jeśli by zaskoczyło i wciągnęło to się chętnie zmienię branżę bo w końcu trzeba robić w życiu to co się lubi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: dzięki za uznanie, bądź co bądź moich prywatnych wywodów.

Od siebie dodam jeszcze, aby cały czas doszkalać się w języku angielskim, zarówno w mowie jak i w piśmie. Tak zwany "fluent english" bardzo ułatwia wejście na lepiej płatne, międzynarodowe ścieżki kariery.
  • Odpowiedz