Wpis z mikrobloga

@jamnig: jesli chcesz to ci załatwię oliwę prosto z tłoczni oliwy z andaluzji. jest bardzo mętna i świeża. bardzo dobra. chyba 7 euro za butelke.
  • Odpowiedz
hehe pamiętacie obwarzan75 rogalking jak byliśmy w '99 na zlocie pieczywa tostowego w Siedlcach? XD Co tam się działo to głowa mała!!! Całe życie z wariatami XDDD KTO MA WIEDZIEĆ TEN WIE XD

@Sachees: Ale prychłam. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jamnig: chodzi o to by to była oliwa trzyma w odpowniejej temperaturze i zaciemnieniu by miała walor zdrowotny a taka jest z miejsca juz znacznie droższa i znacznie trudniej dostępna. Na pewno nie w byle markecie. A to co stoi w markecie za 12 zeta to zwykła oliwa z oliwek, która czasem jest w zaciemnionych butelkach a czsem nie, a warunki temperaturowe jej przechowywania są raczej nieznane.
  • Odpowiedz
Zależy do czego. Jak chcesz na niej smażyć to jak najwieksza wartość kwasów jednonienasyconych.

@TheMan: bo oczywicie na kazdej butelce jest informacja o tym . a poza tym mozna kupic w kazdym sklepie z miernikami miernik wartosci kwasow jednonienasyconych :D
  • Odpowiedz
@TheMan: no moze w pl ale ja mieszkam w uk a jak zapewne wiesz oni teraz to w dupie maja zalecenia zeby takie info bylo na opakowaniach. w sumie przedtem tez mieli w dupie
  • Odpowiedz
@jamnig: Niestety, ale na forum się trochę znali... ;) Tak długo jak kupowałem oliwę w markecie, tak długo nie mogłem pojąć jak można to jeść i jeszcze się tym zachwycać. Dopiero kiedy kupiłem prawdziwą oliwę o niskiej kwasowości, wszystko się wyjaśniło... Na allegro znajdziesz panią, która sprzedaje oliwy z grecji- od dwóch lat zaopatruję się u niej i złego słowa nie mogę powiedzieć, za to bardzo dużo dobrych słów. Cyknij
  • Odpowiedz