Aktywne Wpisy

theqkash +445
Mireczki, zrobiłem sobie domowy FlightRadar na biurko i wrzucam, bo może komuś też się przyda.
Sytuacja znana: coś przelatuje nisko nad chatą, człowiek odpala apkę w telefonie, a tam reklamy, konto premium i "kup subskrypcję żeby zobaczyć wysokość". Stwierdziłem, że nie, i napisałem własny soft na gotową płytkę ESP32 z dotykowym ekranem 7 cali (Waveshare, ~190 zł w Botlandzie czy Kamami, do tego obudowa z drukarki albo z allegro). Nic nie trzeba lutować.
Sytuacja znana: coś przelatuje nisko nad chatą, człowiek odpala apkę w telefonie, a tam reklamy, konto premium i "kup subskrypcję żeby zobaczyć wysokość". Stwierdziłem, że nie, i napisałem własny soft na gotową płytkę ESP32 z dotykowym ekranem 7 cali (Waveshare, ~190 zł w Botlandzie czy Kamami, do tego obudowa z drukarki albo z allegro). Nic nie trzeba lutować.
źródło: esp32
Pobierz
Besalama +140
Od prawie 3 tygodniu chodzę na siłownię I muszę powiedzieć że baby na siłce to porażka. Sama jestem dziewczyną i ubieram się normalnie, luźne spodenki i koszulka bo moim celem na siłce jest ćwiczyć ale inne dziewczyny? Chyba myślą że są w burdelu zamiast na siłowni. I tylko się wypinają. Cringe. Chyba nie ma bardziej zboczonych osób jak baby na siłce. Zazwyczaj wtedy idę poćwiczyć w miejsce gdzie więcej jest facetów niż

zaczynam zabawę z pythonem i nie wiem jaki edytor (IDE) chyba tak to się zwie wybrać na początek. Może ktoś podpowie i krótko opisze ??
Komentarz usunięty przez moderatora
@fruguszek: na początek polecam coś lżejszego od pycharm, bo pycharm jest dobre ale jak się człowiek trochę oswoi. Ja używałem na początku Spyder z pakietu Anaconda.
Aha
@fruguszek: Pycharm
@fruguszek: vim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. PyScripter - szybkie, lekkie i intuicyjne ide które posiada wszystko co jest niezbędne do pracy.
2. SublimeText3 + Anaconda - Równie lekkie, ale wymagające odrobinę więcej ręcznej konfiguracji by wszystko fajnie działało. Plusem jest to że sublime jest multiplatfromowy
Ja nie argumentowałem. Ja tylko chciałem wyrazić w lekko żartobliwej formie moje zdanie.
U Ciebie też nie ma żadnej argumentacji dlaczego inny, lżejszy ma być lepszy niż Pycharm. Zaczynałem przygodę z tym właśnie IDE i codecademy i nie kojarzę żadnej walki z Pycharmem, nie wiem skąd Ci się to wzięło. Jakieś przykłady?
Oczywście, że na kursach nie korzysta się z Pycharma. Jakbym miał uczyć ludzi programować w tym języku
@xaoc: u mienja Windows
@RobotKuchenny9000: Kojarzysz może problem z pyScripterem?
"Python could not be properly initialized. We must quit."
Podobno nie działa z niektórymi wersjami pythona ale nie mogę znaleźć info z którymi zadziała.
Trzeba instalować wersję Python 3.3.1 32 bity i pyscripter 2.6.
Info szczególnie przydatne dla korzystających z kursu ze strony strefakursów.pl