Aktywne Wpisy

KjatanSveisson +87
#gielda
Otwieram wątek na najgłupsze pomysły jakie mieliście na giełdzie.
Ja zacznę. Kupiłem akcje Borussi Dortmund przed ich finałem w lidze mistrzów bo liczyłem że jak wygrają to akcje wystrzelą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Otwieram wątek na najgłupsze pomysły jakie mieliście na giełdzie.
Ja zacznę. Kupiłem akcje Borussi Dortmund przed ich finałem w lidze mistrzów bo liczyłem że jak wygrają to akcje wystrzelą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000004569
Pobierz
EndymionPP +25
Kobieta ZAORANA przez Groka.
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #rownouprawnienie #heheszki #humorobrazkowy
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #rownouprawnienie #heheszki #humorobrazkowy
źródło: Screenshot_20260206-172923
Pobierz

zaczynam zabawę z pythonem i nie wiem jaki edytor (IDE) chyba tak to się zwie wybrać na początek. Może ktoś podpowie i krótko opisze ??
Komentarz usunięty przez moderatora
@fruguszek: na początek polecam coś lżejszego od pycharm, bo pycharm jest dobre ale jak się człowiek trochę oswoi. Ja używałem na początku Spyder z pakietu Anaconda.
Aha
@fruguszek: Pycharm
@fruguszek: vim ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. PyScripter - szybkie, lekkie i intuicyjne ide które posiada wszystko co jest niezbędne do pracy.
2. SublimeText3 + Anaconda - Równie lekkie, ale wymagające odrobinę więcej ręcznej konfiguracji by wszystko fajnie działało. Plusem jest to że sublime jest multiplatfromowy
Ja nie argumentowałem. Ja tylko chciałem wyrazić w lekko żartobliwej formie moje zdanie.
U Ciebie też nie ma żadnej argumentacji dlaczego inny, lżejszy ma być lepszy niż Pycharm. Zaczynałem przygodę z tym właśnie IDE i codecademy i nie kojarzę żadnej walki z Pycharmem, nie wiem skąd Ci się to wzięło. Jakieś przykłady?
Oczywście, że na kursach nie korzysta się z Pycharma. Jakbym miał uczyć ludzi programować w tym języku
@xaoc: u mienja Windows
@RobotKuchenny9000: Kojarzysz może problem z pyScripterem?
"Python could not be properly initialized. We must quit."
Podobno nie działa z niektórymi wersjami pythona ale nie mogę znaleźć info z którymi zadziała.
Trzeba instalować wersję Python 3.3.1 32 bity i pyscripter 2.6.
Info szczególnie przydatne dla korzystających z kursu ze strony strefakursów.pl