Wpis z mikrobloga

@tattarrattat1: mam tablice wkręcone "na pałę" śrubami w zderzak, bez ramek ani niczego. Jeżdżę tak od ponad roku i miałem tym czasie z 4-5 kontroli policji i jakoś nikt się do tego nie przywalił :)
  • Odpowiedz
@tattarrattat1: UPS, bo ja swoja w moto przewierciłem i na śruby. Nię będę ryzykował, że gdzieś w kosowie zgubię tablicę, zwłaszcza kiedy jest to jedyny identyfikator pojazdu a nie jak w aucie, ze mamy jeszcze dwie "tablice"
  • Odpowiedz
dlatego, ze polskie prawo zabrania przykrecania tablic bezposrednio do samochodu. tablice rejestracyjne to dokument (jakkolwiek by to nie brzmialo) i nie mozna ich niszczyc

@tattarrattat1: czemu szerzysz informację nieprawdziwą? Można jak najbardziej przykręcać bezpośrednio do samochodu. Pamiętać tylko należy, by śruby nie były na znaku, tylko na białej pustej przestrzeni.
  • Odpowiedz
dlatego, ze polskie prawo zabrania przykrecania tablic bezposrednio do samochodu. tablice rejestracyjne to dokument (jakkolwiek by to nie brzmialo) i nie mozna ich niszczyc

@tattarrattat1: Pierwszy raz słyszę. Ciekawa sprawa. No ja wszystkie tablice rejestracyjne, w każdym pojeździe jaki miałam zawsze przykręcałam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz