Wpis z mikrobloga

Nasuwa się kilka rozwiązań. Np. to, że wrzucanie sobie nawzajem pozwala unikać okazywania uległości.

@Sh1eldeR: dajesz rade w psychologii i wszedzie wyczuwasz "shittesty" ale w tym konkretnym wypadku nie nasuwa ci sie na mysl rozwiazanie, ze moze faceci w ten sposob staraja sie wyczytac druga osobe? Rozmowa z komiksu jest autentyczna i bardzo prawdziwa. Nieraz juz uczestniczylem w tego typu zagrywce i moge powiedziec ze duzo mocniejsze epitety lecialy. Co prawda
@karer:

Co do kobiet to odpowiedz jest prosta: #logikarozowychpaskow :D

Lista powodów, dla których kobiety tak robią, jest dla mnie jasna. Dużo tu po prostu makiawelistycznego knucia, unikania bezpośredniej konfrontacji czy olewania kwestii honorowej prawdomówności. Benefity z takich zachowań są olbrzymie i jasne. Wiem też, jak to się łączy z psychologią ewolucyjną.

w tym konkretnym wypadku nie nasuwa ci sie na mysl rozwiazanie, ze moze faceci w ten sposob staraja sie
Ale zauważ, że to proste i jasne wyjaśnienie. Do streszczenia w paru zdaniach. Dlatego również nie chciałem sądzić, że to jest to wyjaśnienie właściwe, skoro @master_ sugerował, że nie da się tego pokrótce streścić. Założyłem, że wie co mówi i że nie jest full of shit. Naturalnie, mogło to być założenie mylne.

@Sh1eldeR: zebysmy dobrze sie zrozumieli to chce tylko napisac ze jest to moja hipoteza niepoparta naukowym opracowaniem.

Jesli chcesz