Wpis z mikrobloga

@kontra: No bo ten obrazek to jest hiperbola. Najlepiej to widać na facebooku. Jak facet doda zdjęcie, to w komentarzach są teksty w stylu "a męskich butów nie było", "foty to wrzuca, a na trening przyjść nie może" itp. I wszyscy wiedzą, że to takie pozytywne heheszki. Jak dziewczyna wrzuci zdjęcie to inne dziewczyny w komentarzach piszą "Moja kochana <3" "Ojejku cudownie w tej sukience wyglądasz". Potem te same dziewczyny
  • Odpowiedz
@Bergkamp:
Nie wiem, spytaj @master_ . Nie wiem jednak, czy on rozumie tę książkę. Do streszczenia kluczowych pomysłów ukazanych w kilku książkach trzeba mieć pewien stopień zrozumienia. @master_ jednak tego nie zrobił -- może mu się nie chciało, a może ich nie kuma wystarczająco dobrze.
  • Odpowiedz
@master_:
Dla nas jednak jesteś anonem, więc samo lakoniczne polecenie nie przedstawia zbyt dużej wartości -- może jakbyśmy się znali i miałbym kontekst...

Jesteś w stanie streścić tę jedną konkretną rzecz? Tj. wyjaśnienie w ujęciu psychologii ewolucyjnej, czemu mężczyźni sobie docinają? To mogłoby przekonać do kupna książki i do tego, że ją rozumiesz (bo jakbyś jej nie rozumiał, to Twoja rekomendacja byłaby nic nie warta).
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: nie mam czasu streszczać książki anonkowi bo p------i jakieś swoje wywody, problemu nie można opisać w kliku zdaniach, wieczorem Ci mogę napisać na priv, bo teraz w assemblerze piszę, ale skrobnę Ci abyś poczuł się bordo przez chwilę choć jedną z możliwych przyczyn tego zachowania misiu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jednym np z powodów może być to że kobiety rywalizują między sobą, może to być
  • Odpowiedz
@master_:
Pisz publicznie, nie na priv -- zainwestujesz ten sam czas, a z Twojej wiedzy skorzysta więcej osób.

problemu nie można opisać w kliku zdaniach

Zwykle problemy da się streścić w kilka chwil, jeśli dobrze się je zrozumie. Jak jesteś koderem, to pewnie piszesz szybko, więc nie musi to być "kilka
  • Odpowiedz
@Sh1eldeR: @master_: Mega upraszając i pewnie mijam się lekko z trafnością. Chodzi o to, że faceci tworzą między sobą lepsze, trwalsze przyjaźnie, bo to oni wychodzili z wioski i polowali w grupach polegając na sobie nawzajem w często groźnych i brutalnych, pełnych agresji sytuacjach. Niektórzy współcześnie przejawiają pewne formy tej wspólnotowej więzi np kibole. Kobiety opiekowały się dziećmi, pilnowały domowego ogniska, są bardziej empatyczne, czułe, bo ich zadaniem
  • Odpowiedz