chcę by po wpisaniu i wejściu w link (z zewnątrz strony mojastronadomowa.pl) weszło mi na stronę główną i przeskrollowało do odpowiedniego miejsca na stronie. Chciałbym to zrobić bez hashów.
Jaki jest najprostszy i najlżejszy sposób na wykonanie takiego routingu?
@CortesHernan: Strona załadowana i od razu ma scrollować? $(window).load(function() { kod funkcji }); Scrollowanie do elementu: $('html,body').animate({ scrollTop: $(id elementu).offset().top}, 200);
@CortesHernan: Po stronie serwera potrzebujesz catchall route mojastronadomowa.pl/* => index.html (jak to zrobić znajdziesz w dokumentacji tego, z czego korzystasz).
Po stronie klienta dopinasz do window.onload dopinasz funkcję, która sprawdzi document.location.pathname i w zależności od parametru przescrolluje do miejsca na stronie. Nie trzeba do tego jQuery.
Jakbym wszedł na stronę, która na start wita mnie animacja scrollowania to czułbym się zniesmaczony, zrób inną animację.
@babysteps: Dzięki za odpowiedź, chyba faktycznie zamotałem, bo wiele osób nie wiedziało o co mi chodzi ;). Ty mnie zrozumiałes. W końcu sam doszedłem do satysfakcjonującego mnie rozwiązania.
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Mam stronę typu one page.
www.mojastronadomowa.pl
chcę by po wpisaniu i wejściu w link (z zewnątrz strony mojastronadomowa.pl) weszło mi na stronę główną i przeskrollowało do odpowiedniego miejsca na stronie. Chciałbym to zrobić bez hashów.
Jaki jest najprostszy i najlżejszy sposób na wykonanie takiego routingu?
Scrollowanie do elementu:
$('html,body').animate({ scrollTop: $(id elementu).offset().top}, 200);
@mg93: pw
Po stronie klienta dopinasz do window.onload dopinasz funkcję, która sprawdzi document.location.pathname i w zależności od parametru przescrolluje do miejsca na stronie. Nie trzeba do tego jQuery.
Jakbym wszedł na stronę, która na start wita mnie animacja scrollowania to czułbym się zniesmaczony, zrób inną animację.