Wpis z mikrobloga

Siemka, czy pracował ktoś z Was w księgarni, albo brał udział w rozmowie o pracę na stanowisko w takim przybytku? W piątek mam (taka praca na wakacje) i zastanawiam się jakich pytań mogę się spodziewać. Czytam sporo książek (ostatnio trochę zaniedbałem), ale boję się, że spytają mnie o jakiś segment literatury na którym się kompletnie nie znam, albo o coś na co odpowiedzieć nie będę potrafił. ;/
#pytaniedomirkow #pytanie #praca #rozmowakwalifikacyjna
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@1984: raczej bym się nie stresował, wątpię, że na takie stanowisko będą robić jakieś wielkie rozmowy kwalifikacyjne z testami psychologicznymi niczym w jakimś wielkim korpo ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mab122: No właśnie trzeba. Na forach piszą, że ta rozmowa to dwa, trzy pytania i albo masz ładny ryj i jesteś przyjęty albo brzydki i do widzenia. Poza tym to sieciówka. A w sumie nie znam się na tym. Ja po prostu chcę mieć zajęcie na wakacje.
  • Odpowiedz
sieciówka

@mab122: Matras. Będąc tam zobaczyłem ogłoszenie, że szukają kogoś, to wysłałem. Mogłem pójść albo z kumplami na nocną do magazynu, albo do księgarni. Może i na magazynie bym zarobił więcej (bo są dodatki za pracę w nocy) ale chyba nie chciałoby mi się zmieniać trybu życia.
  • Odpowiedz
@1984: kolega mi mówił, że jego żona miała pytanie w stylu: "proszę powiedzieć cały alfabet, od początku do końca" oczywiście chodziło o A Ą B C Ć D E Ę F ...
jaki sens miało to pytanie :D nie mam pojęcia
  • Odpowiedz