Wpis z mikrobloga

#programowanie #webdev #pracbaza

Do końca miesiąca jestem na wypowiedzeniu (nie z mojej strony), byłem już na jednej rozmowie zaaranżowanej po znajomości i chcą mnie przyjąć na dobrych warunkach, mam już draft umowy (na razie nic nie podpisywałem, wszystko mailowo) itd., generalnie 'przyklepane', ale dzisiaj odezwali się do mnie z innego miejsca do którego wysłałem aplikację w zeszłym tygodniu że rozpoczynamy proces rekrutacyjny (który pewnie trochę potrwa) i nie wykluczam że jednak trafię tam jeśli będą mnie chcieli (no jasne że tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)) i jeśli mi się spodoba, bo obszar działania i profil firmy wydaje się bardziej mi odpowiadać.

Czy powinienem zgłosić w firmie nr 1 fakt rozpoczęcia rekrutacji w firmie nr 2 czy lepiej poczekać i zobaczyć jak się sprawy potoczą?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyberdruid: gorzej jak pójdzie Fama w branży i dowie się kiedyś szef nowy,że tak lecisz w kulki- spadnie zaufanie.
Dobrze jest do tej nowej firmy powiedzieć, że aktualnie kończysz negocjacje i jeśli chcą być branie pod uwagę to dobrze by szybciej odezwali się,bo wcale nie masz pewności, że dostaniesz ta inna ofertę
a jak Zagrasz na Czas z 1 firma na dzień dobry Wyjdziesz na kombinatora,bo dobrze wiedzą,że w branży
  • Odpowiedz
@cyberdruid: Idź do tej pracy - na pewno masz jakiś okres próbny, w którym okres wypowiedzenia jest krótszy i możesz zrezygnować bez większego problemu, bo okres próbny jest nie tylko dla pracodawcy, ale także dla pracownika. Nie będziesz miał wtedy wyrzutów sumienia względem kolegi.
  • Odpowiedz