Wpis z mikrobloga

Skoro wszyscy pytają o radę na Wykopie, to i ja zapytam. Koniec #licbaza, zaczynamy #studbaza. Zdaję tylko rozszerzenia z matematyki i angielskiego. Najchętniej coś w kierunku informatyki. Najlepiej na #agh w #krakow ale wiem, że progi sa bardzo wysokie. Czy coś jeszcze polecają mireczki? Znajomi mnie ciągną do #wroclaw i #warszawa, ale nie jestem przekonany.

#matura
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nihil_novi: nauczycieli od fizyki w liceum miałem okropnych, dopiero w trzeciej klasie mieliśmy nowego sora, ale i tak nie nadrobiłbym tego wszystkiego.
  • Odpowiedz
@Colek: Pójdź na 2 kierunki - PWr. informatyka (pewne hajsy później) i na Uniwersytet Ekonomiczny - żeby poznać ciekawych ludzi, fajne duperki (naprawdę wybieg dla modelek tam jest - been there, done that) i dobrze poimprezować na mieście. Z duperkami, a nie szczurkami z PWr.
No i oczywiście Wrocław. Bez dwóch zdań. Szczególnie w kontekście pracy po informatyce.
  • Odpowiedz
@Colek: teraz to ja bym się na Twoim miejscu skupiła na maturze, w połowie maja będziesz myślał gdzie iść. Mam kumpla który skończył informatykę na #agh. Tylko on od 1 roku pracował w IT.
  • Odpowiedz
@krl_krl: bo jedyne zadania, które na ten moment potrafiłbym zrobić to zadania z Excela i baz danych, programowanie jedynie liznąłem w podstawach C++.
  • Odpowiedz
@zackson: Warszawa - być może, bo efekt skali. Ale Kraków?? Litości. IBM, Nokia Siemens Network, Credit Suisse, Hewlett-Packard, Credit Agricole, Comarch - centra obsługi we Wrocławiu. Oczywiście setki mniejszych firm.
  • Odpowiedz
@Colek: A to ma taki wielki wpływ? Jak sam pisałem informatykę rozszerzoną to napisanie programu nie stanowiło jakiejś wielkiej części tej matury, no i kilka punktów można było zdobyć bez szerokiej wiedzy.
  • Odpowiedz