Wpis z mikrobloga

TL; DR: Czy ktoś chce przygarnąć psa?

Mirki, pamiętacie może ten wpis?

http://www.wykop.pl/wpis/15974385/mam-dylemat-natury-moralnej-pomozecie-glosujac-w-k/

Nie p------------m. Kontaktowałem się z TOZem i powiedzieli że mogą zawiadomić policję i oni podejmą interwencję więc olałem temat, bo najprawdopodobniej skończyłoby się na mandacie a psy by zostały tak jak są.

Ale historia ma dalszy ciąg. Mogę jednego z tych psiaków zabrać (w-----ł wujka i chce się go pozbyć. Nie wiem do końca co się stało, bo są sprzeczne informacje... Wujek twierdzi że psiak szczekał na koguta, ciotka że się zerwał z łańcucha. Pies zebrał wpierdziel, bo jak podchodziłem do niego to bał się wyjść z budy a ostatnio cieszył się jak p------y. Na szczęście miałem dla niego trochę smakołyków i po chwili znowu był radosny i chętny do zabawy).

Chcę mu znaleźć dom. Ja go nie mogę przygarnąć bo mieszkam w bloku i mam już jednego psa (z tej samej wsi). Jeśli nikt go nie przygarnie to pies idzie do schroniska.

Psiak jest obecnie w okolicy Sieradza ale mogę go podrzucić gdzieś do #lodz albo gdzieś na trasie #sieradz - #wroclaw

#pies #psy

Zakładam też tag, jakby kogoś interesowało jak sytuacja się dalej rozwinie: #psynalancuchu

P.S. Pozostałym psiakom mam zamiar zbudować kojec, ale wujek nie wyraża na to zgody (mój brat twierdzi, że to kwestia honorowa - wujek źle się czuje że ja mam zapłacić za kojec, a w ogóle to na psy szkoda pieniędzy). W weekend znowu tam jadę po psa, więc znowu poruszę ten temat.
V.....r - TL; DR: Czy ktoś chce przygarnąć psa?

Mirki, pamiętacie może ten wpis?
...

źródło: comment_OZ5XdVGUH5gdEfRqnALgPrFfxm2XtWSl.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co za czlowiek z tego wujka:/ Moze oglos to na fejsie? Wsrod znajomych to bardziej lokalnie bedzie. Biedne psy, szkoda jakby trafily do schorniska, i tak juz mialy smutne zycie.
  • Odpowiedz
P.S. Pozostałym psiakom mam zamiar zbudować kojec, ale wujek nie wyraża na to zgody (mój brat twierdzi, że to kwestia honorowa - wujek źle się czuje że ja mam zapłacić za kojec, a w ogóle to na psy szkoda pieniędzy). W weekend znowu tam jadę po psa, więc znowu poruszę ten temat.

@VodkaDestroyer: To może wujka postrasz odpowiedzialnością karną i obrońcami praw zwierząt u płota? Tzn. nie w sensie grożenia
  • Odpowiedz
@VodkaDestroyer: Ja niestety mieszkam ze starymi z psem i kotem, który jest już dośc mocno znerwicowany z powodu jednego psa w domu wiec drugiego nie mogę wziąć. Ale zrób może jakiś post na facebooku i wrzuć tu link żeby mirki mogły udostępniać + zrób jak mówiła @zespol_niebieskich_pieluszek czyli wrzuć na jakieś grupy fb typu Przygarnij psy itp.
  • Odpowiedz