Wpis z mikrobloga

@BITmaniak: Ale to wszystko co piszesz się zgadza. Chodzi o to że ja mogę zrobić dokładnie to samo ręcznie składając pozycje. Nie musisz mi nic tłumaczyć bo dziennie otwieram po kilka takich transakcji na #forex ale w przeciwieństwie do ciebie rozumiem co robię.
  • Odpowiedz
@m00n: @BITmaniak: Zostałem wywołany i ojej... Tyle do czytania :P
"Shortować można na altach tylko i wyłącznie na dźwigni za pożyczone BTC" - nie wiem jak jest na giełdach kryptowalut, ale generalnie jest tak, że grając z dźwignią masz np: 10% wkładu własnego a obracasz 100% i tu nie ma pożyczonych pieniędzy bo kasa idzie z depozytu. No i tak krótka pozycja nie dotyczy terminu tylko kierunku zawarcia
uzamkniete - @m00n: @BITmaniak: Zostałem wywołany i ojej... Tyle do czytania :P 
"Sh...

źródło: comment_QUCxLUK7sSi6avW1qI2Wj7E8momKA01J.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@uzamkniete: O to właśnie chodzi, że to nie jest jakieś magiczne pudełko. Gra z dźwignią daje nam możliwość zwielokrotnienia zysków i strat. I jeżeli taniej kupie drożej sprzedam to jest pozycja długa to analogicznie drogo sprzedam tanio odkupie jest pozycją krótką i nie potrzebuję do tego mechanizmu dźwigni żeby to zrealizować.

@BITmaniak
  • Odpowiedz
@uzamkniete: O to właśnie chodzi, że to nie jest jakieś magiczne pudełko. Gra z dźwignią daje nam możliwość zwielokrotnienia zysków i strat. I jeżeli taniej kupie drożej sprzedam to jest pozycja długa to analogicznie drogo sprzedam tanio odkupie jest pozycją krótką i nie potrzebuję do tego mechanizmu dźwigni żeby to zrealizować.

@m00n: To o czym tutaj piszesz to uśrednianie. Nie da się zagrać krótkiej pozycji na altach bez
  • Odpowiedz
@uzamkniete: tak dokładnie masz rację. Tak samo jest w altach. Tzn w altach długą zagrasz bez dźwigni ale krótką tylko z dźwignią. Pan @m00n po prostu mówi o uśrednianiu. Uparł się swojej definicji pozycji krótkiej tymczasem z definicji jest to uśrednianie, czyli kupuje taniej sprzedaje drożej gdy cena spada dokupuje tym samym uśrednia cenę. nie jest to zajęcie pozycji krótkiej. Tylko definicja tej pozycji wymyślona w piaskownicy przez @
  • Odpowiedz