Wpis z mikrobloga

@maniakbitcoin: była korekta gdy Ciebie nie było która trwała koło 48 godzin. Ale aktualnie wracamy do trendu wzrostowego na wszystkich altach. A tak gdyby być bardziej szczegółowy to cały czas mamy na większości ważnych altów długoterminowy trend wzrostowy a ostatnie spadki to raczej korekta która należała się wszystkim altom. Nie sądzę by szło to niżej niż jest teraz. Zresztą od rana są już pokaźne wzrosty na większości altów lub mocne zmniejszenie
@m00n: Shortować można na altach tylko i wyłącznie na dźwigni za pożyczone BTC. Nie ma innej możliwości. Shortowanie to inaczej osiąganie przychodu na spadkach. Czyli nawet w jednej transakcji kupujesz pomidory po 100zł i sprzedajesz po 50zł i jesteś na plusie. Na tym to polega. Widzę że taka ciemnota z Ciebie że brak mi słów.
@BITmaniak: Lol a ten znowu swoje. Wiesz kto to jest inwestor długoterminowy? Ten który przegapił realizacje zysku :) W skrócie - bagholder czyli ty ze swoimi gównocoinami na które się nabrałeś i próbowałeś wkręcić innych xD

Shortowanie to inaczej osiąganie przychodu na spadkach. Czyli nawet w jednej transakcji kupujesz pomidory po 100zł i sprzedajesz po 50zł i jesteś na plusie. Na tym to polega

Jak kisnę z Ciebie xD a jak
@m00n: jak kupisz i potem sprzedaż i cena spadnie to jesteś na stracie -- ja mówię tym że zarabianie na shorcie możliwe jest tylko przy użyciu dźwigni na altach czyli za pożyczone BTC . Różnica jest prosta : Ty kupujesz drożej i sprzedajesz taniej -- czyli straciłeś. Ja na tej samej transakcji uzywając dźwigni kupuję drożej i sprzedaję taniej i jestem na plusie. I na ten proces mówi się shortowanie. Shortowanie
@BITmaniak: Wchodzę na polo kupuję 10 ALT-X za 1 BTC. Mam 10 ALT-X, sprzedaje 10 ALT-X za 0.9 BTC, Jestem stratny na starcie 0.1 BTC (Ty używając dźwigni też jesteś na starcie stratny bo kupujesz najwyższe zlecenie sprzedaży w tym momencie) W między czasie cena ALT-X spadała o 50%. Za 0.9 BTC które zostało mi ze sprzedaży mogę kupić 18 ALT-X. W tym momencie zrealizowałem krótką pozycje bez użycia dźwignie. Twoja
@m00n: Bzdury piszesz. Ja otwierając pozycję krótką czyli z dźwignią w Twoim przykładzie kupuję na polo 10 ALT-X za 1 BTC i sprzedaje 10 ALT-X za 0.9 BTC i ja już jestem na PLUSIE. Ty na stracie bo dodatkowo czekasz na niższą cenę by odkupić lub dokupić po tej cenie więcej. Ryzykujesz tym samym że cena np nie pójdzie niżej lub wyżej. Ja już nic nie robię otworzyłem pozycje krótką na
@BITmaniak: To otwórz byle jaką pozycje i powiedz czy od razu po otwarciu jesteś na plusie xD

w Twoim przykładzie kupuję na polo 10 ALT-X za 1 BTC i sprzedaje 10 ALT-X za 0.9 BTC i ja już jestem na PLUSIE.

Nie mam więcej pytań, podaj mi gdzie tak można robić to sprzedaje wszystko co mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@m00n: nie od razu po otwarciu nie jesteś na plusie. Dla pozycji krótkiej czy też długiej na dźwigni zawsze będziesz o te 2 % na minusie. Ale wystarczy że pozycja długa pójdzie w górę lub krótka w dół i zarobiłeś.
@m00n: w praktyce na Polo działa to tak:

Mam 1 BTC - za to 1 BTC otwieram pozycję krótką ALT-X po 100 satoshi o wartości 2,5 BTC - a więc kupiłem 2,5 mln ALT X . Cena spadła do 50 satoshi. A więc w tym przypadku po zamknięciu pozycji stan moich BTC to:
2,5 BTC + zarobione 1,25 BTC = 3,75 BTC z czego oddaję do POLO 1,5 BTC a na