Wpis z mikrobloga

@siwers1986: #allegro #aliexpress #android #janusze #januszebiznesu #cenzura #fucklogic
Witam Mirków i Mirabele. Chciałem opisać dość nie przyjemna sytacje jaka mnie spotkała na forum miui.pl. Admin zalozyl watek czarna lista sprzedawców. Po moim zapytaniu do moda Nezumi a co powiesz na sprzedawcę który oddal telefon do serwisu autoryzowanego. Gdzie serwis naprawił bezpłatnie mimo to sprzedawca zażądał pieniędzy jakieś 30% Wartości tel za fatyge. To co mnie spotkało za ten wpis( ͡° ͜ʖ ͡°) w załączniku

Nie zamierzam sie żalic, czy ciagnac dalej te sprawy to jest dla mnie smieszne forum. Ale pokazuje tylko jak w obecnych czasach pieniadz sie tylko liczy mozesz sprzedawac refuby bezpieczniki wazne bys płacil na forum z moich strony EOT
Chodziło oczywiście o tego sprzedawce xon24
Podrzucę parę spraw z nim
http://www.wykop.pl/wpis/14093725/mireczki-pragne-opisac-dosyc-nieprzyjemna-sytuacje/
http://www.wykop.pl/wpis/15937289/januszebiznesu-allegro-aliexpress-xiaomi-android-c/
http://www.wykop.pl/wpis/15139569/xiaomi-januszebiznesu-allegro-witam-serdecznie-mir/

Jednak na forum miui jest dalej polecany zachwalany

Co do uwalenia przeze mnie przez wgranie super su. Proszę sie nie ośmieszać na każdym forum xiomi w tym polskich polecany jest ten program. I serwis stwierdził ze to nie jego winna wiec sprawa dla mnie zakończona

Zrobie za namowa znalezisko dodaje to 3 raz i juz ostani. Szkoda mi życia na dalsze kłótnie ide z córka na spacer
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siwers1986: Mam wrażenie że mocno plączesz się w zeznaniach, raz mówisz że instalowałeś SuperSU a raz że nie, raz mówisz że dostałeś negatywa a potem się okazuje że owszem ale za niewywiązanie się z transakcji. Przy zabawach z rootem, zazwyczaj podmieniane / modyfikowane są pliki systemu - co może być powodem utraty gwarancji w zasadzie w każdym telefonie.
Moim zdaniem jesteś mocno niewiarygodny.
  • Odpowiedz
@siwers1986: To że urządzenie miało zainstalowane oprogramowanie do zarządzania uprawnieniami, nie oznacza że SuperSU (któremu, z tego co pamiętam nadajesz uprawnienia dostępu do wszystkiego co się da) nie podmienił plików dodatkowo. W moim przypadku na customowym samsungowym sofcie, działał w porządku natomiast na CyanogenMODzie już sprawił że musiałem zainstalować całego CM od nowa. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: Nie porównuj samsung do miui. Wejdz ma forum miui.eu jest to forum ludzi, z całego świata uwielbiających xiomi i miui. I tam każdy mod czy admin poleca super su. Tak ze szkoda mi tych co wierzą w głupie p---------e xona
  • Odpowiedz
Nie porównuj samsung do miui.

@siwers1986: A czemu nie porównywać Samsunga, Miui oraz CM? Masz jakieś przesłanki ku temu? Mam wrażenie że nie specjalnie rozumiesz jak czym jest 'root'.

Wejdz ma forum miui.eu jest to forum ludzi, z całego świata uwielbiających xiomi i miui. I tam każdy mod czy admin poleca super su.

@siwers1986: Wejdź na xda-developers (to jest takie największe forum), i zobacz że w każdym temacie,
  • Odpowiedz
@duncanidaho2: Zaczynałem od samsugna s1 gdzie zainstałowalem z 20 roznych romów wczesniej teraz sobie przypominam zmiany oprogramowania w k750 patche #gimbynieznajo. Z mojej strony EOT bede odpowiadac tylko na posty mocdogga. Bo to on mnie oszukał i tylko on mi mi moze zwrócic moja kase
  • Odpowiedz
@siwers1986: A co to ma do rzeczy że 10 lat temu, na zupełnie innym systemie flashowałeś rom? Nie odpowiedziałeś na proste pytania: czemu zignorowałeś wielokrotne ostrzeżenia, odnośnie odpowiedzialności za zmiany w oprogramowaniu, które czynisz? Czemu mam nie porównywać Samsunga, MIUI oraz CM?
  • Odpowiedz