Wpis z mikrobloga

Też zauważyliście, że osoby które mówią, że auta z nowoczesnymi systemami wspomagania jazdy są dla p--d, zazwyczaj nie jeżdżą Mustangiem z 67', tylko Golfem II?
#heheszki #motoryzacja #cebula
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smutna_rzaba: No mustang na Europejskie możliwości, nie mówię że nie, ale kiedy to było? 50 lat temu to naprawdę była sportowa fura i nie mówi się to o wersjach GTI, sportowa fura dostępna dla ogółu że tak to ujmę, dla młodych ludzi? Mustang był czymś podobnym w USA, plus cholerna popularność - Golfa nie tylko w Europie, w przeciwieństwie do Mustanga
  • Odpowiedz
@Cthulu23: też to zauważyłem, ale chodzi raczej o zasobność portfela. Nowoczesna motoryzacja to wiele głupich rozwiązań - czasami niepotrzebny downsizing, systemy start-stop, zbyt wyśrubowane normy CO2, ale też:
- czujniki i systemy pomagające parkować
- aktywny tempomat i system awaryjnego hamowania
- niższe spalanie przy lekkiej nodze przy jednocześnie dużej mocy (porównajcie sobie spalanie wolnossących 2.0 ~100 koni z nowoczesnymi jednostkami o podobnej mocy i ciągnących podobnej masy auta)
- świetne automatyczne skrzynie biegów
  • Odpowiedz
@geuze: @Cthulu23: Marzeniem mojego znajomego był Fiat 125p lub Borewicz, dopóki ...
... nie przejechał się dużym fiatem. Stwierdził, że komfort jazdy takim czymś jest zerowy, nie wspominając o hamulcach które praktycznie nie hamują, tylko spowalniają.
  • Odpowiedz
@benwatkins: > Marzeniem mojego znajomego był Fiat 125p lub Borewicz, dopóki ...

... nie przejechał się dużym fiatem. Stwierdził, że komfort jazdy takim czymś jest zerowy, nie wspominając o hamulcach które praktycznie nie hamują, tylko spowalniają.

Maszyna gwizda tylko szofer p---a? :D
125p lepiej wybiera nierówności od większości aut segmentu city/średnia klasa, bo ma bardziej
  • Odpowiedz
@macabrankov: też zdychają powoli, wypierane przez V. nie wiem czy to na szczęście, w każdym razie samochód definiuje kierowcę w przypadku wersji poniżej V zwykle ;-)
  • Odpowiedz
@fuser: ci sami ludzie mają o tyle racji, że, uwaga, zwykle jeżdżą używanymi samochodami i jak się taka magiczna automatyczna skrzynia s-------i w samochodzie, na który takich ludzi stać, to niekoniecznie starczy kasy na naprawę.
  • Odpowiedz
@piwonadziendobry: No nie, nie jeździłeś autem z dobrymi hamulcami i porządnej jakości ogumieniem. Jak szybko wyprzedasz i chcesz sie np. zmieścić w lukę między pojazdami hamując ze 130 do 80-90, to starym autem jakie miałem to nigdy nie robiłem takiego manewru po się bałem, że wjadę komuś w tył. Teraz nie boję się robić takich manewrów. Także to 15 metrów o którym wspominasz może być zbawienne.
  • Odpowiedz