Aktywne Wpisy

ChickenDriver2 +20
K---a. 1,22/kwh.
Żona już odłączyła suszarkę do ubrań, planuje zmniejszyć pranie i wyzywa mnie za nie gaszenie światła (nie dociera, że 5w żarówka g---o zużywa). Chyba lodówkę odłączę i wystawię rzeczy na parapet a zamiast piekarnika będę używał jakiegoś gówna na gaz.
Tak się nie da żyć.
#prad #rachunki #boldupy #gorzkiezale #pieniadze
Żona już odłączyła suszarkę do ubrań, planuje zmniejszyć pranie i wyzywa mnie za nie gaszenie światła (nie dociera, że 5w żarówka g---o zużywa). Chyba lodówkę odłączę i wystawię rzeczy na parapet a zamiast piekarnika będę używał jakiegoś gówna na gaz.
Tak się nie da żyć.
#prad #rachunki #boldupy #gorzkiezale #pieniadze
źródło: Messenger_creation_9E184493-6E7F-4AF7-9147-BAA7615A86A2
Pobierz
MrFruu +60
Tl;dr @chybaDapi czyli organizator #wykopaka wręczył mi prezent osobiście! :D
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
Mamy wygranego w kilku konkurencjach w tegorocznej wykopace:
1. Największy prezent – dwa konkretne ładnie opakowane kartony, które nie mieściły się w paczkomacie,
2. Najhojniejszy Mikołaj całej edycji,
3. Najodważniejszy Mikołaj – przyjął zaproszenie do mojego domu na
źródło: temp_file2758184718010458050
Pobierz

Większość elementów poprzychodziła, można zacząć drukowanie pozostałych i składanie drukarki do kupy.
Po próbach narysowania swojej koncepcji, stwierdziłem jednak, że chyba trochę porywam się z motyką na słońce - na razie jestem jeszcze trochę za głupi w temacie. Zacznę, tak jak pisali niektórzy, od złożenia czegoś, co już jest wymyślone, żeby mieć jakąś bazę. No, może trochę zaadaptuję rozwiązanie do tych elementów które ja mam.
Plan jest taki:
- pożyczyłem od kolegi na weekend drukarkę i dostałem model kompletny w 90%, filament mam, drukuję elementy plastikowe;
- przy okazji inwentaryzuję jego sprzęt, patrzę czego mi brakuje i domawiam pozostałe elementy;
- buduję swój model, dostosowując do komponentów, które mam już w domu, może wprowadzę jakieś poprawki;
- chciałbym zacząć już coś wiercić i montować, ale chyba braknie mi weekendu.
A swoje rozwiązanie, to z wyeliminowaniem konieczności poziomowania stołu odkładam na później. Łatwiej będzie mi cokolwiek prototypować mając złożoną działającą drukarkę, niż tylko teoretyzować bazując na założeniach cadowskich.
Życzcie mi powodzenia i biere sie za robote!
#stark3d #drukarka3d #druk3d #cnc #diy
źródło: comment_76t6ABKYKva7ac2x6BXhiQp74j9sM9Y6.jpg
Pobierz@Analityk: tak pi razy oko po 30zł/metr
Moment bezwładności Jx 0,720 cm^4 = Jy 0,720 cm^4
Moment wytrzymałości Wx 0,720 cm^3 = Wy 0,720 cm^3
Waga 0,480 kg/m
źródło: comment_9DGF4mtiqAF0HroZHV0ePNGoKxhFH51X.jpg
Pobierz