Aktywne Wpisy

Cosipi +210
Hahah
Mentzen o 19.25 w TVNie
Więc z ciekawości włączyłem i oczywiście leci bingo TuskVN
Godek, Jedzenie psów, pierdyliard wypowiedzi Korwina, będziesz wisiał, 5 mentzena, onuce, 5g xD
xDDDDDDDDDDDDD
Ale to jest szambo takie same jak #tvpis tylko że za pieniądze amerykańsko/żydowskiego lewactwa a nie nasze jak w tvpis
TFUUU
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka
Mentzen o 19.25 w TVNie
Więc z ciekawości włączyłem i oczywiście leci bingo TuskVN
Godek, Jedzenie psów, pierdyliard wypowiedzi Korwina, będziesz wisiał, 5 mentzena, onuce, 5g xD
xDDDDDDDDDDDDD
Ale to jest szambo takie same jak #tvpis tylko że za pieniądze amerykańsko/żydowskiego lewactwa a nie nasze jak w tvpis
TFUUU
#konfederacja #bekazlewactwa #polityka

Qrix +78

https://ipn.gov.pl/wydzial-prasowy/komunikaty/komunikat-w-sprawie-ogledzin-pierwszej-partii-materialow,-zabezpieczonych-przez-prokuratora-ipn-w-dniu-16-lutego-2016
Powyższy fragment oświadczenia IPN jest śmieszny. Takie stwierdzenia, z ust poważnej instytucji (nie wiem czy IPN aspiruje) powinny padać albo jednocześnie z opublikowaniem dokumentów (tak aby każdy mógł sobie je równocześnie zinterpretować), albo po sporządzeniu wniosku o lustrację danej osoby jako opis podstaw wniosku.
Nie jest raczej poważnym, że IPN publikuje tego typu stwierdzenia w dzień po zabezpieczeniu dokumentacji. IPN sam się podkłada i naraża na zarzuty wpisywania się w trendy polityczne.
Jeżeli IPN nie miał przez to na myśli: " W opinii uczestniczącego w czynnościach eksperta-archiwisty dokumenty są autentyczne, albowiem widział on już kiedyś te same dokumenty, które zostały już przebadane pod względem grafologicznym i przeanalizowane pod kątem tego, czy nie wytworzyła ich SB samodzielnie", to żal mi go.
Liczę na ponowny proces lustracyjny (jeżeli jest to formalnie możliwe).
inb4 nie wiem, czy Wałęsa był Bolkiem, jaki był charakter jego ew. współpracy, czy dokumenty są autentyczne itp.
@stekelenburg2: Nie rozumiem. To na jakiej podstawie miał stwierdzić tego poprzedniego razu, że dokumenty są autentyczne skoro według tej logiki musiał widzieć te same dokumenty wcześniej jeśli chce potwierdzić ich autentyczność. Przecież z tego robi się nieskończona pętla.
IPN podaje, że oględziny dokumentacji rozpoczął 17 lutego. Dziś rano było oświadczenie, więc jestem skłonny zmodyfikować jedną noc do jednej doby.
https://ipn.gov.pl/wydzial-prasowy/komunikaty/komunikat-w-sprawie-ogledzin-pierwszej-partii-materialow,-zabezpieczonych-przez-prokuratora-ipn-w-dniu-16-lutego-2016
nie drąż lewaku. Wałęsa był agentem. Wiem bo czytałem dziś o tym wiele artykułów na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@stekelenburg2: ale o co chodzi?
Są autentyczne, czyli jak rozumiem, nie zostały wytworzone wczoraj przez kogoś kto chce wrobić Wałęsę. Są autentyczne, bo, z doświadczenia pracownika IPN, wyglądają tak, jak każde inne dokumenty, które przeglądał pracując w IPN. Są odpowiednio opisane, zgodnie z tym jak były opisywane wszystkie dokumenty w tamtych czasach.
Tak, to
@UlfNitjsefni: jeżeli takie jest znaczenie tych słów, to ja kwestionuję rzetelność tego pana. Nie ma wg mojej wiedzy możliwości przeprowadzenia poważnej, tj. więcej niż naocznej, weryfikacji dokumentu pod takim kątem w czasie 24 h.
Niekoniecznie, nie o wszystkich dokumentach historycznych jest wiadome,
@stekelenburg2: xD i stwierdzasz to jako były/obecny pracownik IPN? Lub chociaż historyk weryfikujący różne dokumenty?
@stekelenburg2: Dlatego weryfikuje się za pomocą kilku źródeł, nie wiem ilu funkcjonariuszy miało kontakty z Wałęsą (jeśli mieli) i ilu z nich dokumentowało takie spotkania, ale zakładam, że conajmniej kilku.
Ale ja nie mówię, że nie, tylko wolałbym najpierw weryfikację, a potem wnioski, oświadczenia
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora