Aktywne Wpisy

wscieklykabanos +587
#polskiedrogi To naturalna sytuacja.
Kto po jeździe slalomem nie zjeżdża na parking i nie zaczyna walić wódy, niech pierwszy rzuci kamieniem.
Kto po jeździe slalomem nie zjeżdża na parking i nie zaczyna walić wódy, niech pierwszy rzuci kamieniem.
źródło: HAbISwEXYAAySJt
Pobierz
Sonny86 +300
źródło: temp_file4739303994275600201
Pobierz

https://ipn.gov.pl/wydzial-prasowy/komunikaty/komunikat-w-sprawie-ogledzin-pierwszej-partii-materialow,-zabezpieczonych-przez-prokuratora-ipn-w-dniu-16-lutego-2016
Powyższy fragment oświadczenia IPN jest śmieszny. Takie stwierdzenia, z ust poważnej instytucji (nie wiem czy IPN aspiruje) powinny padać albo jednocześnie z opublikowaniem dokumentów (tak aby każdy mógł sobie je równocześnie zinterpretować), albo po sporządzeniu wniosku o lustrację danej osoby jako opis podstaw wniosku.
Nie jest raczej poważnym, że IPN publikuje tego typu stwierdzenia w dzień po zabezpieczeniu dokumentacji. IPN sam się podkłada i naraża na zarzuty wpisywania się w trendy polityczne.
Jeżeli IPN nie miał przez to na myśli: " W opinii uczestniczącego w czynnościach eksperta-archiwisty dokumenty są autentyczne, albowiem widział on już kiedyś te same dokumenty, które zostały już przebadane pod względem grafologicznym i przeanalizowane pod kątem tego, czy nie wytworzyła ich SB samodzielnie", to żal mi go.
Liczę na ponowny proces lustracyjny (jeżeli jest to formalnie możliwe).
inb4 nie wiem, czy Wałęsa był Bolkiem, jaki był charakter jego ew. współpracy, czy dokumenty są autentyczne itp.