Aktywne Wpisy
Domingo-Jachas +480

reventon +127
Już zapomnieliśmy co straciliśmy.
Kupiłem sobie napój na stacji w #ameryka i nakrętka mi się normalnie odkręciła, nic nie musiałem odrywać, żaden zadzior nie kłuje w wargę przy piciu, aż patrzyłem z niedowierzaniem na ten przejaw cywilizacji i RIGCZu.
Ech, kiedyś to było #gorzkiezale
#chwalesie
Kupiłem sobie napój na stacji w #ameryka i nakrętka mi się normalnie odkręciła, nic nie musiałem odrywać, żaden zadzior nie kłuje w wargę przy piciu, aż patrzyłem z niedowierzaniem na ten przejaw cywilizacji i RIGCZu.
Ech, kiedyś to było #gorzkiezale
#chwalesie
źródło: 1000014043
Pobierz

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Dwie sprawy, które nie są wyjaśnione w kursie z którego się uczę.
1. Dlaczego String a nie string, tak jak int, boolean, char? Skąd ta wielka litera? Może będzie to wytłumaczone później, ale chcę wiedzieć już teraz...
2. Czym się różnią te dwa zapisy pętli wypisującej dane z tablicy?
źródło: comment_ocB2aa91zRRlgelDiLx4TycLl2tn1otO.jpg
PobierzDrugi for automatycznie iteruje po tablicy, kompilator załatwia za Ciebie poruszanie się po kolejnych elementach tablicy lub kolekcji.
W pierwszym zapisie masz w kontekście zmienną x, w drugim nie... Poza tym ten drugi zapis jest cukrem składniowym zamienianym w konstrukcję podobną do pierwszej.
Ps... W sumie zostało mi jeszcze 40 lekcji, także mam co się uczyć.
@Romantyczny_Roman: Tak jak pisali poprzednicy w pierwszej pętki poruszasz sie wskazujac kolejne indeksy, w drugiej poruszanie odbywa sie w kolejnosci takiej, jak wskazuje Iterator. Jakbys pisal wlasna kolekcje, i chcial zeby enhanced loop dzialaly, to musisz zaimplementowac interfejs Iterable i w metodzie iterator() zwracac Iterator, na ktorego podstawie bedziesz sie poruszal po obiektach tej