Wpis z mikrobloga

@boskidiego: A ja nie rozumiem, dlaczego nie stacji benzynowej pod Berlinem gość bez rękawiczek robił kanapki z bułek, skasował od nas pieniądze, nabił na kasie i wrócił do robienia kanapek. W Polsce z tym się nie spotkałem.
  • Odpowiedz
@Dijuna:

ja nie używam rękawiczek, ale nie macam chleba, po prostu biorę.

To za mało, bo tu nie tylko o to chodzi. Zwróćcie uwagę jak często i jak bardzo na tych stoiskach z pieczywem (a zwłaszcza z ciastkami) upieprzone są klamki i szklane drzwiczki. Ludzie tą samą ręką biorą wypieki i zamykają drzwi.
  • Odpowiedz
Zwróćcie uwagę jak często i jak bardzo na tych stoiskach z pieczywem (a zwłaszcza z ciastkami) upieprzone są klamki i szklane drzwiczki. Ludzie tą samą ręką biorą ciastka i zamykają drzwi.

@microbid: i tak nie myję rąk przed jedzeniem wiec ten argument do mnie nie przemawia. xD
  • Odpowiedz
Albo jak na ziemie spadnie to sobie wrzucić do reszty?

@Vcx13: > SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD UPUSZCZĄ BUŁKĘ NA PODŁOGĘ
  • Odpowiedz
@robekk1978: nie chcę was martwić, ale w takim razie w ogóle nie chodźcie do sklepów, ani tym bardziej do restauracji. Nie zdajecie sobie sprawy nawet ile razy jedzenie, które trafia na wasz stół było "wymacane" i przetworzone - bez możliwości umycia czy coś.

Oczywiście macanie pieczywa jest dosyć obrzydliwe, ale od tego co inni ludzie mają na rękach w jakichś 99,99% przypadków się w Europie nie umiera. Poza tym w
geuze - @robekk1978: nie chcę was martwić, ale w takim razie w ogóle nie chodźcie do ...

źródło: comment_pKTw4GjU80r2PeRB4jLZ9GU0HSsmbNVu.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz