Wpis z mikrobloga

p--------e mieć wysokie IQ i odruchowo poprawiać, a nawet trochę wyszydzać innych. potem łapiesz się na tym, że ludzie cię nie lubią. nie lubią, bo są głupsi. a nikt nie lubi jak mu się pokazuje, że jest głupi.

#oswiadczenie
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kawa-i-p-------y: Zakładając, że faktycznie masz wysokie IQ (nie wiem czy twierdzisz tak na podstawie jakiegoś obiektywnego testu czy tylko tak czujesz), Twój wpis oznacza, że:
1) masz problemy z innymi obszarami funkcjonowania; lub/i
2) obracasz się w nieodpowiednim towarzystwie (a jeśli tak jest, to też Twoja wina).

Ja lubię szyderczy humor, ale często żartuję też z samego siebie, a przede wszystkim wiem na ile mogę sobie pozwolić w stosunku do danej osoby. Skoro
  • Odpowiedz
@kawa-i-p-------y: o popatrz, na reddicie nawet mają cały subreddit dla takich biedaków jak ty

@MrPoopybutthole: Dawno się tak nie uśmiałam, dzięki za podrzucenie tego subredditu :D

A OP to buc, co wyżej sra niż dupę ma. Sporo takich ostatnimi czasy, patrzą na innych z góry, myślą że są lepsi, a w rzeczywistości najprawdopodobniej są po prostu zakompleksieni stąd ta niechęć do innych ludzi i na odwrót.
k.....z - > @kawa-i-p-------y: o popatrz, na reddicie nawet mają cały subreddit dla t...

źródło: comment_yhXjfLSCSDO1i02Fg21kHOvtVuWvuioJ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kawa-i-p-------y: ni hu hu to kontrolować bo to jest zupełnie inne spojrzenie na świat. Im większe IQ tym więcej się dostrzega w otoczeniu i potrafi się to zinterpretować. Problem w tym że jak ma się wyższe IQ od otaczającego nas społeczeństwa to irytuje nas to że oni nie widzą dla nas tak oczywistych rzeczy i nie potrafią tego logicznie ułożyć. Społeczeństwo odbiera takich jako bucy co wiedzą wszystko lepiej i
  • Odpowiedz
@kawa-i-p-------y:
"Mądrość, chociaż wspaniałych sentymentów uczy,
Wesprze, wzmoże, pocieszy, ale nie utuczy."
i kolejny cytacik, który sobie powinieneś przyswoić pyszny człecze:
"To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy tak pełni wątpliwości." ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kawa-i-p-------y: zasadniczo poprawianie kogoś i wytykanie mu błędów w trakcie swobodnej rozmowy to przejaw braku kultury i cynizmu :) Wymądrzać potrafią się nie tylko osoby szczególnie uzdolnione intelektualnie… Poza tym taka postawa bardzo często charakteryzuje osoby nieelokwentne.
  • Odpowiedz