Wpis z mikrobloga

Mireczki jak tam mojemu niebieskiemu dowód osobisty to może odebrać mi paczke na poczcie czy musze osobiście iść? #pytanie #pocztapolska
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sajko: Jesli twój i jego adres na dowodzie jest taki sam to nie ma potrzeby oswiadczeń, twojego dowodu czy czegokolwiek. Ważne aby adres zameldowania się zgadzał z tym co jest na paczce.
  • Odpowiedz
@sajko: ja wzięłam tak dowód mamy, to mnie o---------i na poczcie, że się cudzym dokumentem posługuję. a ja miałam i swój, i mamy, która mi go sama dała. wydali mi, ale my mamy ten sam meldunek, więc Twojemu raczej nie dadzą.
  • Odpowiedz
@sajko: Kiedyś jak odbieralem paczkę za tatę to wystarczył mój dowód i na pokwitowaniu stopień pokrewieństwa, no ale to chyba tylko rodzina tak może.
  • Odpowiedz
@sajko: Możesz napisać jednorazowe upoważnienie na odbiór, takie odręczne. czasami jest jednak problem bo ktoś nie ogarnie na okienku, że tak można. Teoretycznie na takie oświadczenie można odebrać wszystko.
  • Odpowiedz
@sajko: @SScherzo: miałam podobnie. musiałam za mamę odebrac paczkę bo pracowała i nie miała jak. wzięłam swój i jej dowód oraz upoważnienie. babka tylko cos tam burkała pod nosem i nie chciała nic wydać ;/ ale potem spytała się kim dla tej osoby jestem, mówie, że córką... no to znowu naburkała coś ale finalnie paczkę dała, ale mowiła, ze drugi raz to nie przejdzie
  • Odpowiedz