Wpis z mikrobloga

@saw24: a powiem Ci ze nie grałem w drużynowy. przypomniałeś mi o nim. Zazwyczaj gramy w Europe +1912. bo zwykle trasy już znamy. w Asia chyba dwa razy rozgrywaliśmy ale na drugiej stronie,każdy vs każdy. Wiecej dodatków nie mam
  • Odpowiedz
@Pawlicz: u nas to samo, ale w przyszlosci przyda sie jeden dodatek z plansza, a ze sa drogie to bede chcial kupic taki, ktory wprowadza cos ciekawego i rozni sie od podstawki.

PS wprowadzacie jakies swoje zasady do rozgrywki? (ja troche zmodyfikowalem stawianie tuneli, aby bylo bardziej zbalansowane)
  • Odpowiedz
@kocimietka0: IMO ciekawy, ale nie przełomowy. Jeżeli dużo gracie i się Wam już trochę przejadło to warto.
@saw24: @Pawlicz: Grałem w Afrykę, Holandię i Wlk. Brytania + Pensylwania. Moim zdaniem najlepszy ten ostatni bo oprócz nowej mapy wprowadza dodatkową mechanikę rozwoju technologii. Znacznie zwalnia to grę, ale wprowadza zupełnie nowy sposób myślenia który mi osobiście odpowiada. Nie podeszła mi Afryka.
@antros: Nie, raczej polskie,
  • Odpowiedz
@KurczakKentucky: Wlasnie sama gra jest... hm... po pierwszej partii wydawala sie spoko, ale po kilku juz mi sie przestala podobac, myslalam ze dodatek moze by jaki wyjatkowo super :D Moze dlatego, ze gram w dwie osoby, niestety znajomi wola szybkie i proste gry typu Sabotazyta. Aktualnie czekam na Atak Zombie, bo kupilam dosc tanio :) Ale obczaje ta gre.
  • Odpowiedz
@kocimietka0: No Terra nie jest ani prosta, ani szybka. Atak Zombie grałem raz. Nawet fajne. Zwróć uwagę czy w pudełku będziesz miała instrukcję z erratą czy bez. W razie czego errata jest na stronie wydawcy i warto sobie wydrukować bo sporo rozjaśnia. Z szybkich, prostych bezbolesnych polecam Fluxx.
  • Odpowiedz