Wpis z mikrobloga

#webdev #php #js #css #cebuladeals

Hej, web devy!

Pewnie nie każdy zdaje sobie sprawę z tego, że istnieje świetne i lekkie IDE dla PHP. Co prawda nie wygląda oszałamiająco, twórcy ewidentnie nie mają poczucia dobrego designu, ale bardzo dobrze się w nim pracuje!

Posiada wbudowany debugger PHP, walidator kodu w czasie rzeczywistym czy podgląd koloru / obrazu w tooltipie po najechaniu kursorem na fragment kodu. Edytor wspiera gita, SASS oraz LESS. Dosyć często udostępniane są aktualizacje.

Moim zdaniem warto sprawdzić ten program, szczególnie dlatego, że dziś i jutro jego rozszerzona wersja (trochę lepsza od darmowej) jest za darmo ;) Wołam mirków z tagu #webstuff.

CodeLobster PHP Lite: http://bit.ly/1Qo1rSi
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JackBauer: @normanos: przecież na windowsie zdecydowanie wygodniej się coś pisze, oczywiście testować o wiele lepiej na maszynie wirtualnej, jedynie szkoda że nie ma wersji na maca, ale w sumie jakby miała być wersja na maca to na linuxa w zasadzie też powinna od razu być
@klocus: wolę płatny phpstorm i tyle
  • Odpowiedz
@JackBauer: no i spoko, fanboyem nie jestem, po prostu z windowsa korzystam z wielu innych rzeczy, nie bedę przełączał systemu żeby sobie w coś zagrać w międzyczasie albo odpalić film(na linuxa ani na maca dalej nie ma SVP) xD
  • Odpowiedz
@JackBauer: no bo większość ludzi nie widzi różnicy między 24 48 i więcej fpsów xD ja sobie np nie wyobrażam dziś oglądać filmów/seriali w 24 fps bo na 48 różnica gigantyczna(na więcej sprzęt nie daje rady)
  • Odpowiedz