Aktywne Wpisy

okoboji +147
400 tysięcy złotych za niekatywny kanał na youtube, który przez prawie rok wypuścił jeden film z animaacjami generowanymi AI a do tego ten film jest recenzją filmu.
Ludzie szanujcie swoje pieniądze ja wiem, że każdy wydaje na co chce ale ola boga bez przesady.
Jakby ten "twórca" jeszcze coś dowoził, dodawał, zarażał nauką jak 10 lat temu to ok ale on jedyne co zrobił pożytecznego ostatnio to zbierał na operację barku u
Ludzie szanujcie swoje pieniądze ja wiem, że każdy wydaje na co chce ale ola boga bez przesady.
Jakby ten "twórca" jeszcze coś dowoził, dodawał, zarażał nauką jak 10 lat temu to ok ale on jedyne co zrobił pożytecznego ostatnio to zbierał na operację barku u
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-30 o 12.43.38
Pobierz
Urośnij do 190 to może 30 letnia szczurzyca cię zaakceptuje xD
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill
#p0lka #logikarozowychpaskow #tinder #blackpill

Po ostrym refactoringu edytora jak i samego mechanizmu wyświetlania udało się wpiąć w nowy edytor mechanizm wyświetlania i dodawania pól. Poprzedni edytor to była totalna miazga złożona z mniej lub bardziej udanych eksperymentów z kodem, więc sama aplikacja edytora (tzn. z wyłączeniem modułów wczytujących sprity i renderujących mapę) została przepisana na nowo. Teraz działa i wygląda o wiele lepiej wg mnie.
Sam moduł wyświetlania mapy też doczekał się ostrego refactoringu. Moduł ten będzie wykorzystany również w kliencie, dlatego musiałem wymyślić to w taki sposób bym mógł używać tego samego modułu zarówno dla edytora map jak i dla samej gry.
Całość oparłem o mechanizm podobny nieco do konceptu "middleware". Moduł rysuje elementy mapy warstwowo przepuszczając dane przez zestawy funkcji np. do rysowania kratek, obiektów itp. Do modułu rysującego można dokładać własne middleware, np. w przypadku klienta gry będą to dodatkowe funkcje rysujące potwory, paski hp, przedmioty leżące na ziemii, magiczne efekty itp itd. W przypadku edytora też mam to przewidziane i jest już zaimplementowany i działający dodatkowy "middleware" który rysuje zielony "marker" (kratkę-widmo) w miejscu wskazanym przez kursor aby ułatwić tworzenie groundów.
źródło: comment_8DCJSdcEIbdi8RXYcRuZIj0c9sAMS9oH.jpg
Pobierz